Багатотисячний Червоний залишиться без дитячого садка

Опубликовано moderator - Sep 13

Сьогодні це мають визнати навіть найпалкіші шанувальники Олега Азарова та Віолетти Суханової. Ось як Ольга Барабаш, відсторонена з травня, прокоментувала ситуацію:

Дитячий садок після завершення капітального ремонту, початок весни 2021 року.

«Чому не працює Костянтинівський 23 садочок? Хто позбавив 50 дітей селища «Червоний» права на дошкільну освіту??? 

Ще навесні 2021 року 23 садочок мав бути відкритий після капітального ремонту. Проте підрядна організація порушила укладені договірні відносини, виставили вимоги збільшити суму договору. Казали, що утеплили більше, ніж передбачено проєктом. По факту – утеплили горище, яке не потрібно було утеплювати. Та й ще тепер потрібно вигадати, як накрити утеплювач, який вийшов за межі покрівлі? І справа зайшла в глухий кут. 

Мої особисті звернення в облдержадміністрацію з цього питання нічого не дали! Мав підключитися міський голова - розпочати претензійну роботу та наполягати на виправленні ситуації самим підрядником та замовником будівництва – департаментом освіти облдержадміністрації. Проте цього не сталося.»

Отже, спочатку в дитячому садочку перекрили дах на мільйон з хвостом (гроші з місцевого бюджету). Тоді обласний департамент освіти розпочав свою фірму, яка за 5 мільйонів грошей обласного бюджету утеплювала будівлю. Та так утеплив, що з даху вийшов утеплювач. Тепер область хоче замінити новий дах на інший, хочуть виділити ще 2 млн на підрядника.

Залишається для малого: знайдіть смертника-самогубця, який підписує документи, що новий (старий-новий) дах є непридатним і підлягає демонтажу.

Коротше, такий цирк і безлад можливий тільки в Костянтинівці. Але під час цього цирку та безладу кілька видатних особистостей успішно вирішували свої проблем:

1. Віолетта Суханова. Саме на піарі навколо дитячого садочка розпочався шлях до вершин юної активістки. Активні матусі стали хребтом її громадської організації. На початку ремонтів, після втручання Віолетти, кілька підрядників просто розвернулися і поїхали. Домовленості та терміни були розірвані. Сьогодні Віолетта Вікторівна виросла з коротких штанів червонянської активістки, допомогла Азарову отримати більшість у міськраді, і, начебто, вирішує набагато складніші завдання, ніж проблеми з дитячим садочком на одному з округів.

2. Обласний департамент освіти. Термомодернізацію дитячого садка вартістю близько 5 мільйонів замовила фірма, яка належить чоловікові заступника директора департаменту. Побачивши, що в Костянтинівці немає власника, підрядник ремонтував як хотів, дуже вільно трактував проектну документацію. Коли Барабаш намагалася - влучити в почуття - контрактника, вона отримала важку боротьбу від директора департаменту. Колишня та нинішня міська влада взагалі не втручалися в процес.

3. Олег Азаров. Також у виграші. Мер і його команда, як відомо, оголосили “сторічну війну - Ользі Барабаш. У ситуації з ремонтом дитячого садка Барабаш зумів побити горщики з керівництвом обласного управління освіти, а це означає, що вона програла і підтримала департамент у конфлікті з мером.

Сьогодні ситуація з дитячим садочком на Червоні дійшла до такого тупіку, що неможливо передбачити розвиток подій.

Петро Чумаков, журналіст на сторінці у Фейсбуці