Тепер вони будуть тричі на місяць

Опубликовано moderator - Apr 07

Міська влада визначилась з графіком проведення щотижневих апаратних нарад. Можливо, щоб уникнути багатогодинних засідань, наради розділили за “тематикою”. В перший тиждень місяця міський голова заслуховує доклади комунальних служб і організацій. В другий - представників соціальної царини ОТГ. А на четвертому тижні повинна проводитись загальна апаратна нарада з керівниками усіх служб та управлінь тергромади.

Апаратна, яка відбулась у минулий четвер 11 березня, була присвячена питанням соціальної сфери.

Доходи міськбюджету повинні збільшитись

Міським фінуправлінням сумісно з податковими органами проведено аналіз очікуваних бюджетних надходжень ОТГ за перші два місяця нового року. По його результатам встановлені додаткові резерви для збільшення дохідної частини бюджету громади на суму 2,1 млн грн.
За рахунок чого? “За рахунок рентної плати, за використання води та користування надрами - на 0,4 млн грн., акцизного податку з реалізації підакцизних товарів - 1,6 млн грн, єдиного податку - 0,1 млн грн.”, - доповіла начальниця управління фінансами Тетяна Кукліс.

 “Стосовно державної та міської програми “Діабет” по міської програмі фінансування не було, фінансування проводиться за рахунок державного бюджету. З аптечних закладів на сьогодні надійшли рахунки на оплату інсулінових препаратів на суму в 476,7 тис. грн. Потреби населення забезпечені в повному обсязі з початку року”.

Головне зараз - контрактування

Основним напрямком роботи Костянтинівської багатофункціональної лікарні інтенсивного лікування зараз є контрактування з НСЗУ, яке розпочалось 27 лютого. “Ми подаємо заявки на 8 пакетів гарантованої меддопомоги. В цьому році були змінені вимоги контрактування, - проінформувала присутніх Олена Руденко, директорка БЛІЛ. - З`явилось дуже багато нових, яким лікарня намагається відповідати. Але це не легко, бо важко знайти таких фахівців, яких вимагають в НСЗУ - у них дуже жорсткі вимоги по інклюзії, по висновкам. По новому обладнанню.

Також паралельно ми займаємося змінами в ліцензію. Заяви на контрактування приймаються по 16 березня”.

А ось “Пакунки малюка” в лікарні роздали всі, що отримали - 46 одиниць. На даний момент в пологовому відділенні будуть видавати довідки породіллям для звертання в УСЗН за отриманням грошевої компенсації цієї послуги.

"Первинка" міської медицини теж контрактується

“Як і “вторинка”, мі проходимо контрактування с НСЗУ на 2021 рік. Пакет документів вже поданий і находиться на розгляді у Національної служби. Розгляд розпочнеться після 16 березня, - проінформувала директор ЦПМСД Тетяна Шишимарева. - Додаткову угоду в зв`язку з корекцією суми на перший квартал нам підписали уже с урахуванням сьомої и восьмої амбулаторій - Веролюбовки і Іванопілля.

До речі, Тетяна Іванівна нагадала, що в амбулаторіях центру в наявності більш ніж 5 тисяч антигенних тестів, які дозволяють швидко виявити коронавірусну інфекцію. Результат тесту отримується протягом 15 хвилин і в залежності від показників до лікування можна переходити одразу.

Власн. інф.