Місцевим громадам надали право посилювати карантинні заходи

Опубликовано moderator - Apr 09

Минулого тижня була опублікована Постанова Уряду № 230, яка вносить зміни до іншого подібного документу КМУ — № 1236, основного для користування при боротьбі з коронавірусом.

В документ вписано доповнення про те, що “На території окремих тергромад в межах регіонів, в яких встановлений помаранчевий рівень епідеміологічної небезпеки, рішенням місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановлюються додаткові заходи, які передбачені п.3 цієї постанови для червоного рівня (заборона на культурно-масові заходи, приймання відвідувачів суб'єктами громадського харчування, діяльність непродовольчих ринків, регулювання роботи місцевого транспорту, відвідування шкіл, тощо).

Додаткові заходи встановлюються, якщо кількість нових виявлених випадків COVID-19 протягом останніх 7 днів на території окремої тергромади перевищує 70 осіб, або перевищує на 50 та більше відсотків кількість випадків за аналогічний період. Раніше таке право було лише у регіональних комісій ТЕБ та НС.

Нагадуємо, в громаді, як і в області цілком, з 24 лютого оголошено помаранчевий рівень епіднебезпеки. Він є попереджувальним, демонструє наяву загрози переходу на максимальний червоний рівень і відтепер дає можливість органам місцевого самоврядування ввести додаткові протиепідемічні заходи, щоб запобігти такому переходу.

Втім, голова Костянтинівської міської громади Олег Азаров на своїй недавній прес-конференції зазначив, що заходи будуть введені тільки при наявності показників захворюваності, які зростають, але поки що не досягли зазначеного рівня. Загалом, орієнтуватись при можливому введенні додаткових заходів місцева влада буде усе таки на рішення обласної держадміністрації.

Власн. інф.