У Костянтинівці стартувала програма "Доступна кастрація тварин"

Опубликовано moderator - Apr 28

11-12 квітня в Костянтинівці працювала громадська програма "Доступна кастрація і стерилізація тварин". Її провели за ініціативи ГО "Костянтинівське товариство захисту тварин" із залученням ветеринарів із міста Маріуполь. "Програма називається доступною, бо вартість операцій вдвічі дешевше, ніж в приватних ветклініках. Ціни в діапазоні від 200 до 800 грн. в залежності від ваги тварини" – повідомили організатори.

За два дні роботи ветеринари прооперували 118 тварин: 83 - кицьки, 22 - котів, 12 - собак, 1 - пса. Із них 8 бездомних собак і 20 вуличних кішок.

В організації та реалізації програми допомагала волонтер Олександра Сендецька. У вільний від роботи час вона розповсюджувала інформацію про акцію, приймала та обробляла заявки, спілкувалася з хазяйвами тварин, проводила консультації.

Подібні акції минулого року відбулися у червні, серпні та жовтні. За весь період роботи прооперували 310 тварин. Взимку не проводили, бо програма розрахована на бездомних тварин. Їх рекомендовано каструвати в теплу пору року.

"Якщо в такому темпі продовжувати, то за п'ять років кількість бездомних тварин зменшиться на 75%. Тварини не будуть безконтрольно розмножуватися", – поділилася волонтер.

Олександра Сендецька розказала про плюси та мінуси кастрації тварин.

Плюси: від собаки чи кішки не народяться бездомні кошенята, цуценята; тварина житиме довше; не тікатиме з дому у пошуках партнера; припинить мітити територію; стане спокійнішою; зменшиться ймовірність захворіти на рак;

Мінуси: тварина може довго відходити від наркозу; можуть виникнути ускладнення, якщо не правильно обробляти післяопераційний шов;

"Якщо вам набридло роздавати кошенят і цуценят у добрі ручки. Зустрічати весну не за календарем, а з піснями вашого кота. Якщо ваш двір заполонили стаї бродячихсобак? Не чекайте, а дійте! Стерилізуйте домашніх, щоб не було бездомних. Записуйте тварин на програму "Доступна кастрація" - підсумувала Олександра Сендецька.

Наступний раз програму реалізують у кінці травня. Хто не встиг записатися у квітні, не прогавте шанс.

Попередній запис за телефоном: 099 30 625 30 Олександра.

Кристина Оніпченко