Вимагаю припинити тиск на Ольгу Барабаш!

Опубликовано moderator - May 31

В місті Костянтинівка, на Сході, де йде війна, місцеві посадовці здійснюють тиск, погрози та незаконно не допускають до робочого місця начальницю місцевого Управління освіти Ольгу Барабаш.

О.Барабаш очолила місцеве Управління освіти відразу після звільнення міста від окупантів. Майже 7 років вона системно працює над поліпшенням якості освіти, впроваджує стандарти Нової української школи та ламає корупційні схеми місцевих чиновників.

Саме через свою добру роботу, проукраїнську позицію і відмову брати участь у корупційних схемах, Ольга Барабаш має величезну підтримку батьків та педагогічної спільноти міста.

І саме через це тривалий час на неї чиниться тиск, погрози і спроба усунення з посади з боку мера міста Олега Азарова та одного з її колишніх заступників Володимира Маслова, якого вона звільнила через причетність до фінансових порушень, що приз вели до зайвих втрат бюджету Костянтинівки.  

Ще 15 квітня ми з колегами депутатами надіслали запит міському голові Костянтинівки щодо припинення тиску і погроз, з вимогами діяти в межах чинного законодавства України. Але жодної реакції не було.

Натомість згаданий колишній заступник звернувся до народного депутата Неклюдова і, на диво, меру міста Азарову цього було достатньо щоби почати проведення службового розслідування стосовно Ольга Барабаш.

НАГОЛОШУЮ - ЧОМУ ЦЬОГО НЕ РОБЛЯТЬ ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ А РОБИТЬ ТА ВІДСТОРОНЮЄ О.БАРАБАШ ВІД РОБОТИ МЕР???
З 11 травня О.Барабаш незаконно не допускали на її робоче місце. Замки на дверях приймальні замінили. Вона не змогла потрапити до власного кабінету навіть за особистими речами. Про це є відео в неї на сторінці.

Таке відсторонення і недопуск до робочого місця - є незаконними! Адже згідно закону про державну службу під час відсторонення від посадових обов'язків державний службовець зобов'язаний перебувати на робочому місці і сприяти здійснення дисциплінарного провадження.

Пані Ольга була позбавлена і цього.

Крім того, немає жодної законної підстави на призначення службового розслідування. Адже усі факти щодо роботи Ольги Барабаш неодноразово перевіряли контролюючи інстанції і порушень не було виявлено.

Я направила колективні депутатські звернення від більшості депутатських фракцій і груп у відповідні органи щодо вжиття заходів.

І звертаюся до засобів масової інформації - надати розголосу цьому випадку.

Ми не можемо допустити, щоб українська освіта потерпала від корупціонерів, які хочуть реваншу.

Додержання вимог законодавства не може бути вибірковим. Спроба політичної розправи над керівництвом, яке не терпить корупційних схем, тиск, погрози та порушення прав Ольги Барабаш - мають бути припинені!

Наталія Піпа, народний депутат України.

Від редакції.

Дуже раді, що “справа Барабаш” набирає все більш широкого розголосу, який дійшов аж до Верховної Ради! Але вимушені виправити дрібну помилку Наталії Піпи стосовно “колишнього заступника Маслова”, який після звільнення через суд повернувся до своєї посади (історію цій багаторічної війни прекрасно пам'ятають наші читачі). А можливо, це була “обмовка по Фрейду” народного депутата України Н.Піпи?