Консультації з громадськістю по-костянтинівськи

Опубликовано moderator - Jul 16

Таке враження, що той совок, який у нас був при СРСР, а потім при партії регіонів, нікуди не подівався. То ми робили приписки врожаю, то на виборах. Тепер робимо імітацію консультацій з громадськістью.

На сайті міськради в розділі «Анонси» вже тиждень висить оголошення:

«Управління освіти Костянтинівської міськради повідомляє про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо обговорення проєкту Програми розвитку освіти Костянтинівської міської територіальної громади на 2021 – 2027 роки з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб. Проект Програми розвитку освіти Костянтинівської міської територіальної громади на 2021 – 2027 роки оприлюднено на офіційному сайті Костянтинівської міської ради в розділі «Консультації з громадськістю». Пропозиції та зауваження від фізичних та юридичних осіб приймаються до 15 липня 2021 року у письмовому вигляді:  поштою за адресою: 85110, м. Костянтинівка, проспект Ломоносова, 150, управління освіти Костянтинівської міської ради; електронною поштою за адресою: [email protected]».

З’ясувалося, що тільки я один зацікавився цим документом. Чому я так вирішив? Тому що не знайшовши його на сайті, подзвонив і запитав – що таке? Через деякий час мені сказали – що його дійсно не було, а тепер є. І що? Це якийсь фантосмогоризм – немає проєкту цієї Програми, є тільки Додаток до неї, який має чітку назву: «Додаток до Програми розвитку освіти Костянтинівської міської територіальної громади на 2021 - 2027 роки». Так, це перелік заходів, але абсолютно не схоже на Програму, наприклад по культурі.  

Більшість членів громадської ради так чи інакше пов’язані з освітою, але займатися «сприянням участі громадськості у формуванні та реалізації регіональної політики», що записане в першому пункту Положення про ГромРаду, не збираються. Їм легше витягнути чиновника «на ковер», понадувати щьоки, які ми великі, а потім прийняти все «до відома» і з «плеч долой» - робота проведена. Це не залучення громадськості, а БЛОКУВАННЯ!

В.Березін