Засідання виконкому, як свідчення розслаблення попередньої влади

Опубликовано moderator - Apr 09

Можливо це вперше в історії Костянтинівського міськвиконкому — коли засідання 18 березня не закінчилося, а його частку перенесли на понеділок, 22 березня.

Насправді враження важке. Практично, більшості чиновників, які виступали, міський голова О.Азаров повернув документи на дооформлення — від начальника управління ЖКГ до начальника управління освіти. Також повернули документи по створенню нової Громадської ради.

А представниці міськводоканалу взагалі відмовили в щорічному затвердженні графіку подачі питної води. Бо, дійсне, це ж, як сказав Олег Анатолійович — ГРАФІК НЕПОДАННЯ ВОДИ!

"Якими документами цей графік передбачено?", — запитав мер.

"Лімітом, який протягом останніх років встановлено у 22,5 тисячі кубів на добу, — відповіла представник Костянтинівської філії "Води Донбасу". — Проблема в тому, що рівень води в Сіверському Донці кожен рік зменшується...".

"Але дайте засади, на основі яких ми повинні приймати графік. Чому ми самі собі повинні встановлювати обмеження подачі питної води на місто? — наполягав О.Азаров. — Ми хочемо, щоб у нас вода була постійно! Я так і не почув відповіді на свої питання...". Рішення одноголосно було не прийняте.

В понеділок, на позачерговому засіданні міськвиконкому, були прийняті відкладені, у зв’язку з недбалістю чиновників, рішення. Але відділам та управлінням міськвиконкому, особливо управлінню юстиції, яке готує документи на виконком, треба просипатися від тієї сплячки, яка була при само багатооплачуваних попередниках. До речі, начальник нашого юрвідділу за 2019 рік отримала заплати 584735 грн., коли її колега в Бахмуті — 209326 грн! Набираємо попкорн та дивимося дерібан костянтинівського бюджету, коли надрукують декларації попередньої влади за 2020 рік!

Відмітимо цікавий момент — коли Управління ЖКГ винесло на виконком проект рішення “Про відключення споживачів від центрального опалення на підставі будівельної кліматології — якщо протягом трьох діб середньодобова температура перевищує +8, але не пізніше 10 квітня 2021 року”, міський голова не погодився. О.Азаров не повірив незрозумілій “будкліматології” та наполіг на тому, що відключати опалення до 15 квітня неможливо, тому що так вирішила держава, коли визначила сплачувати субсидію до 15 квітня. Почув про це, більшість членів виконкому проголосувала за зміну дати з 10-го на 15-те квітня. Але яке їх було здивування, коли сам мер не проголосував за це рішення! “Що таке?”, — хвилювалися члени виконкому — старости, які досі дивилися на мера і завжди голосували так, як він. І попалися! Олег Анатолійович пояснив, що він не голосував, тому що вважає необхідним відправити це рішення на доопрацювання, але — якщо інші так вирішили, значить цьому бути...

В.Березін