Рік тому 25 жовтня перемогли на виборах О.Азаров, ОПЗЖ, «Гласкомерц». Що воно дало громаді?

Опубликовано moderator - Nov 10

Костянтинівська влада чомусь вважає, що річницю її приходу треба вважати з середини грудня 2020-го, коли вони з’явилися у виконкомі і почали працювати. Але реально ці півтори місяця простою після виборів це також результат їх роботи та їх вибір. Ми вважаємо, що дата 25 жовтня 2020 року для нашої громади вкрай важлива - це перемога та час відліку діяльності нового костянтинівського міського голови та міськради.

Обломал немало веток, наломал немало дров…

Нагадаємо данні ЦВК: «За результатами виборів міським головою Костянтинівки обрано представника партії "Опозиційна платформа — за життя" Олега Азарова. Він набрав 41,46% голосів (6804). На другому місці — самовисуванець Олександр Кулик з 33,44%, на третьому — Сергій Чертков із 9,74%. Усього на посаду мера Костянтинівки висувалися 15 кандидатів».

Перше інтерв'ю - гарним дівчатам з Класного радіо.

Ясна річ, що перемогу О.Азарова, як представника (вкрай активного – в т.ч. на каналах тв-Медведчука) від роботи команди ОПЗЖ відділяти не можна. Але на Донеччині з виборів у 33 громадах представники цієї партії виграли лише в 12. При чому наша та Дружківська самі великі. А перемога в Часів-Ярі та Селідовому закінчилася крахом та покиданням мерів від ОПЗЖ своїх посад. Олег Анатолійович тоді, як недосвідчений учасник виборів заявляв таке, про що йому зараз точно соромно. Наприклад: «Конструктивное сотрудничество и взаимодействие между Славянском и Константиновкой возможно только в случае победы на выборах мэра кандидата от ОПЗЖ Придворова...». Це точно не працювало на нашу громаду. Придворов то не просто «пролетів», ОПЗЖ Слов’янську своєю антинародною діяльністю «добилося» введення там військово-цивільної адміністрації!

«Поменять всех к чортовой матери!», - говорив О.Азаров про стару команду на зустрічах з виборцями.

Але головний стрижень попередньої влади – головну юристку міськвиконкому А.Боєву він не просто залишив на своїй посаді. Вона продовжує нав’язувати те, що створила за попередні роки – абсолютно незаконне закриття інформації (для службового користування). Це стосується, перш за все інформації по особистому складу. Тому всі Розпорядження міського голови про створення комісій зі службових розслідувань, по прийняттю на роботу радників міського голови засекречені та громаді невідомі. Але на це питання на брифінгу Олег Анатолійович щиро визнав це таким, що йому не личить, що йде супротив його обіцянкам на виборах по відкритості та прозорості і це він негайно виправить. Але…

Все залишилося по «боєвські». Анастасія В’ячеславівна цю ганебну норму використала, щоб «вигнати» с засідання комісії по Барабаш журналістів.

Також «к чертовой матери» чомусь не пішла заступник С.Давидова Тетяна Коваленко – її призначили головною по боротьбі з корупцією в лавах влади!

Але логіка використання кадрів старої 10-річної команди на цьому не закінчилася – депутати Я.Кульчицький та Л.Єфремов стали керівниками депутатських комісій, а останній ще й головою фракції ОПЗЖ. Неймовірна зміна команди. Нагадаємо, що на попередніх депутатах клейма ставити ніде за їх антиукраїнську, антимайданну діяльність. Це визнала держава – заборонив, як антидержавну, Партію Регіонів, представники якої привели сюди війну та керували містом з 2010 по 2020 рік.   

«Тепла ванна», як головний спосіб спілкування

Як ви вважаєте, це нормально, коли міський голова тільки після пів року після свого обрання хоч якось став спілкуватися з місцевою пресою (почалися бифінги)? До цього О.Азаров використовував «теплу ванну» спілкування з дівчатами на «Класному радіо» та ще записи своїх роликів з вітаннями та подяками.

Світлина з першої передвиборчої публікації О.Азарова  в Слов`янському виданні.

Так прозорість у керівництві громади, нарешті, з’явилася – можна подивитися у прямому етері чи в запису сесії міськради (було 18), апаратні наради (15), брифінги (10), засідання Громадської ради, круглі столи та інше. Але відкритості практично немає.

Тому що немає відповіді на питання, яке ми постійно задаємо з першої зустрічі з Олегом Азаровим: «ЯК ЧЛЕНАМ ГРОМАДИ ЗАДАВАТИ ВАМ ПИТАНННЯ, НАДАВАТИ ПРОПОЗИЦІЇ ТА ОТРИМУВАТИ ВІДПОВІДІ?». Спочатку мер відверто хотів проігнорувати це питання відповіддю: «В мене 70 тисяч мешканців, я не в змозі кожному відповісти». Але, коли ми привели приклад мерів Дружківки та Бахмуту (які, до речі на 30 років старіше О.Азарова!), які відповідають на своїх сторінках у фейсбуці, нам пообіцяли (це є в записи на брифінгу) давати відповіді на питання, заданні хоча б по електронній пошті.     

І що? Нічого. З 48 питань, що ми надіслали міському голові ми отримали відповіді тільки на десяток. Та й то, в більшості відповідями це назвати не можна.

Ми акумулювали та подали питання від мешканців Молочарівки – тиша. Запитали – чому влада не займається місцем народження найбільш видатної людина нашої громади в Україні - Олекси Тихого. Немає відповіді.

Але саме смішне, що ми підготовили і на першому брифінгу задали «питання-пастку», в яку попався наш голова: «ПРЯМО НА ЦЕНТРАЛЬНОМУ ВХОДІ У ХИТРИЙ (ЮВІЛЕЙНИЙ) РИНОК ВНАГЛУЮ ТОРГУЮТЬ ЛІВИМИ ЦИГАРКАМИ. МИ ВАМ ПРО ЦЕ НЕОДНОРАЗОВО ГОВОРИЛИ. ЇХ ДЕКІЛЬКА РАЗІВ ВЖЕ "БРАЛИ" - НІЧОГО НЕ ДАЄ». Ми озвучили це на брифінгу і зробили це справою честі нашої влади, індікатором - чи пішла нова влада під торовців лівим товаром. І що? Нічого - пішла, як торгували, так і торгують. На рейдах на них складають протоколи, але через пів години вони знову працюють. Оце дійсне індикатор можливості та бажання влади хоч якось вплинути на неймовірні масштаби незаконної торгівлі цигарками та алкоголем у місті. ЛІКВІДУЙТЕ ХОЧ ОДНУ ТОЧКУ – ДОКАЖІТЬ СВОЮ СПРОМОЖНІСТЬ! Ні, цього не буде від слова «ніколи»…

ОПЗЖ вперед летить…

Ми не говоримо, що Азаров та команда нічого не зробили. Вже те, що створена ГРОМАДА, говорить саме за себе. Ну і, ясна річ – головна гордість минулого Нового Року - дві ялинки (в інших містах подібні на кожному перехресті), фонтан в парку запрацював, особисте втручання, що допомогло не відключити котельні та зберегти тепло в оселях, з’їзд з південного шляхопроводу (програма та кошти обласного бюджету) та ще багато чого (це є в цитатах людей різного напрямку, що ми приводимо). Від себе додам найбільшу заслугу та відмінність від попередників – у керівництва фонд зарплатні (тобто з преміями та надбавками) не по 100 тисяч гривен та більше, що було у попередників! Також при призначенні старост була врахована думка селян. Але після цього старости жодного разу не провели хоч один сільський схід.

Ще – чому не підіймається важливе питання: по закону старостинські округи, що мають менше 500 мешканців, повинні бути ліквідовані та приєднанні до великих? Таким чином «топор завис» над Предтечине, Марково, Веролюбивкою та Миколаївкою. Але кому задати це судьбоносне питання та як отримати відповідь???

Головне завдання цієї публікації – повернути нашу владу від роботи на ОПЗЖ до роботи на громаду.  

Приклад з Олексою Тихим – чітко показує «вухи антукраїнської ОПЗЖ». Нагадаємо: О.Азаров та його команда не підтримали на сесії пропозицію надати звання «Почесний громадянин» громади нашому великому земляку (сказав, що вулиці достатньо). А ось залишити почесними попередніх депутатів-регіоналів, які голосували за антиукраїнський референдум (Карпов та Земськова) – це для ОПЗЖ святе.

Таких прикладів – вибору нашого керівництва на користь партії Медведчука багато. Взяти хоча б те, що практично на всі останні заходи по патріотичних святах та датах не запрошувалися священники українських церков (ПЦУ та УГКЦ). Хоча сам О.Азаров з нардепами від ОПЗЖ постійно відвідує та приймає участь у заходах в московських церквах.

Священнослужителі ПЦУ та УГКЦ говорять, що це не сприяє міжконфесійному діалогу, миру та співпраці з представниками різних релігіозних громад. Але якщо партія сказала - треба…

Ще таким індикатором роботи точно не на укріплення України на наших теренах є останні нагородження – на День Незалежності (І.Ковальова та Л.Єфремова – які у 2014 році підтримали ворогів) та на День захисників вітчизни – прокурора міста та керівника СБУ.

Може ОПЗЖ не знає, але у нас мешкають люди, які з кінця 80-х років віддавали та віддають своє життя боротьбі за Незалежність України, є унікальні герої – які були активними майданівцями, потім їх катували в застінках ДНР, а далі вони пішли на війну і стали героями АТО. Але парадигма партії Медведчука за це не передбачає нагород, тому - «ніт».

Але, щодо нагородження прокурора, то це, скоріше, робота на ТОВ «Гласкомерц», яке по офіційним даним (є заява Ю.Разумного) досі не оформило землю та не поповнює такий скудний міський бюджет:)

Ми вже не говоримо про інтереси ОПЗЖ нагородити СБУ!

На першій шпальті світлина з розбитої зупинки Стекольного (“Гласкомерц”) на головній вулиці міста Олекси Тихого. Невже команда цього підприємства, що при владі, не розуміє, що це виглядає як мінімум удар по іміджу?

Символ кохання до Костянтинівки, який більше не існує.

В.Березін

 

Сергій Чертков, кандидат на посаду костянтинівського міського голови у 2020 році, колишній голова Костянтинівської райдержадміністрації: «Нет больших прорывов, но и больших провалов тоже нет…».

Олександр Золотенко, депутат міськради від партії «Слуга народу», директор КНП КМР "СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА":
«Що стосується змін, які відбулися в КНП КМР «Стоматологічна поліклініка» з приходом до влади О.Азарова - можна сміливо сказати, що вони вкрай кардинальні! Установа змінюється з кожним місяцем. Щось будується, щось ремонтується. Замінено шість  стоматологічних установок. Капітально відремонтовано санвузол з доступом для громадян с обмеженими можливостями.  «Під ключ» відремонтований дитячий кабінет із встановленням нового обладнання, меблів та побутової техніки. Встановлено протипожежну сигналізацію, та оброблено дерев'яні конструкції, що було судовою вимогою за позивом МНС часів попередньої влади. Розробляється проект на повну термомодернізацію будівлі. Йде заміна меблів у залі очікування. Установа забезпечена витратними матеріалами. І багато чого іншого відбувається кожен місяць. Загалом за 9 місяців установа повністю врятована від банкрутства, від закриття та ліквідації, яку спровокувала попередня влада. Цей шлях припинено і залишився в минулому. Ми вийшли на шлях розвитку і вже зробили перші кроки. І все це відбувається за повного сприяння міської влади, зокрема О.Азарова. Не дивлячись на політичне забарвлення, ми сходимося в одному - ми любимо це місто, цінуємо те, що ми тут живемо, те, що тут живуть наші сім'ї і ми не ділимо народ на синіх і зелених, а працюємо на благо кожного жителя Костянтинівки. І це не змінно. Зрозуміло, що після 10 років режиму застою та руйнування людям хочеться швидких і більш значущих змін саме для себе, але все відразу не можливо змінити. Потрібен час. Місто ожило з приходом нової влади. Це видно. Доводиться одночасно працювати, парируючи випади заздрісників, критиканив і тих, кому зміни в місті на краще взагалі не вигідні для свого майбутнього політичного життя. Це просто трохи відволікає, але ніяк не гальмує обраний курс. Головне вірити в те, що ти робиш і робити! У підсумку люди відчувають зміни вже сьогодні, зараз, у всіх напрямках.  По маленьку, але впевнено і стабільно».

Збірна думка деяких керівників костянтинівських ОСББ:
«К сожалению, новая власть (может быть пока) не смогла увеличить заинтересованность жителей по созданию кондоминиумов. Их у нас около 40, за год где-то 4 добавилось. Если сравнить с динамикой роста за год – в Бахмуте на 50, в Мариуполе на 290, то мы топчемся на месте. В городах уже больше 60% многоэтажек ОСББ у нас меньше 10%. Есть ожидания от работы нового инвестиционного отдела, но пока только ждем.

В городе стало одозначно чище, убрали многолетние свалки, почистили заросли, кустарники, улучшилась освещенность, крыши делают и пр.

По крайней мере коммунальные службы свои функции выполняют. Радует ремонт асфальтных покрытий. Увы, монополисты - теплосеть, водоканал, горгаз, рэс, которые не подчиняются городу продолжают творить беззаконие. Вот сейчас теплосеть не может запустить тепло и валит всё на Азарова. Якобы он с ними что-то не подписал по изоляции труб. Но они должны тоже отвечать за срыв сроков отопления.

Понятно, что в городе нет крупных предприятий, которые спасали бы его от проблем. Нет новых рабочих мест. Но в целом надежды на хорошую работу Азарова и команды остаются. Но уж слишком долго Олег Анатольевич и Д.Коржиков изучали ситуацию, потом долго набирали замов. Время утеряно. Много было обещано – воду круглосуточно. Может быть не нужно было надеяться только на нардепов, может надо было накопительные емкости просто сделать?

Кстати, хорошо, что мы, наконец, подписали меморандум с USAID, которые активно помогали ОСББ, но пока результатов мы не видим».   

Прихильники Ольги Барабаш:
«Міський голова розвалив систему управління освітою в місті – багато фахівців звільнилися. Усунув начальника управління брудними методами - фабрикацією справи. Не забезпечене своєчасне опалення закладів освіти - через що діти заздалегідь пішли на дистанційку. Щодо звільнення Ольги Барабаш, то це питання відкрито, тому що Ольга Вікторівна подала позов про захист честі і гідності проти О.Азарова. Зараз оформлюється позов по поновленню на посаді. На думку фахівців у комади О.Азарова практично немає шансів виграти особливо останню справи. Тому що вона буде розглядатися не в Костянтинівському суді. Але, дійсне, О.Азаров, як і обіцяв, звільнив В.Маслова, який став на облік в центрі занятості».

Ганна Мельничук, керівник фракції партії «Слуга народу» Костянтинівської міськради:
«Обіцяних покрашень за рік «плідної» праці Азарова і його команди особисто я не побачила. Екологічна ситуація жахлива - усе місто у амброзії в людській зріст, від цвітіння якої страждають мешканці. Регулярно вирубуються здорові дерева. Питання водопостачення, завдячуючи  якому  люди повірили у зміни теж відкрите. Проте збільшився штат виконкому й зявилися радники мера, яких утримують за гроші платників податків. Замість обіцяної прозорості влади ми отримали засідання з важливих питань за зачиненими дверима без доступу журналістів та громадських діячів».

Петро Чумаков, журналіст-розслідувач:
«1. Вибори дали нам нового мера. 2. Жоден з костянтинівських мерів добре не закінчив (виняток Бащинський, утім, він побув в.о. кілька місяців). 3. О.Азаров на останній сесії не надто добре виглядав. 4. Самому Азарову найкраще жилося, коли мером був Давидов».

Александр Меланченко, политобозреватель, предприниматель:
Ровно год прошел с выборов. Мы, конечно, хотели и мечтали, что пятилетка за 365 дней - это реальность. Хотя нет, мы думали, что прямо через сто дней новая власть нам построит Дубай в Донецкой степи. Ну, лес же под Волновахой сто лет назад на спор вырастили, так почему наш город, который гремел на весь Советский Союз, не переплюнет Арабские Эмираты. Мы также: закрыли глаза в ночь выборов, открываем через год, - а у нас ледовый дворец с кремлевскими звездами на шпиле. Почему нет? Звезды на Автостекло сделают. Ледовый дворец Колесников построит. А мы прийдем, такие, на открытие и чтоб коньки бесплатно по размеру. И жене и теще тоже.

Но халявный Дубай бывает только в Эмиратах и то за счет нефти. А у нас в городе ни нефти, ни звездочки с неба. Одни развалины нашей прошлой жизни.

Помнишь, мы здесь гуляли? Здесь был фонтан. Как, не помнишь фонтан? Ну был же ж! Тут еще магазин «Фирменный» стоял. Ага, новая власть его за год не построила. Могла - и не построила. Что значит, кому он нужен, когда других магазинов полно? А я хочу «Фирменный». Нет его — значит ничего за этот год и не было... Хочется всего и сразу. И чтоб в ноябре было тепло как в июне. Хотя в этом году июнь был холодным. Давайте, как до этого года.

Почему наши желания не совпадают с нашими возможностями? Это наши желания зашкаливают или реалии не соответствуют возможностям?

А какие в нашем городе возможности? Кто-то скажет — никакие. Тогда чего мы тут живем? Если перспектив нет. А масло нам никто не взбивает. Масло, конечно, делают на молокозаводе, но почему не для всех? Это же наше масло. Пусть раздают по себестоимости, а лучше вообще даром. Бюджет им возместит.

Вы говорите, бюджета не хватает даже на зарплату учителям? Значит, вы его там разворовали. Вы хотели сказать, что его мало было изначально? Так чего я буду вам налоги платить, если вы их разворовываете!.. Вы покажите свою работу без бюджета, - и тогда я вам что-то дам. Счас начнем — с власти...

Год прошел. Где масло? Не обещали? Тогда что вы там делаете? Вы получается и магазин «Фирменный» не обещали. А какое там было масло… И тогда там не было масла? Вод гады эти коммунисты. И эти тоже гады. И весь мир гады… А всего-навсего ушла наша молодость.
Если спросить у нашей молодежи, как им на ступеньках кинотеатра им. Ленина, так они взахлеб расскажут как им классно там. Потому что у них все еще впереди. И наш город для них самый классный. Потому что они не видели других. Они не видели голубого и розового залов. Они не смотрели в них «Танцор диско», не видели Луи де Фюнеса в «Полицейский и инопланетяне».

У наших детей все впереди. У них в руках ключи от нашего города. Как они ими воспользуются, - многие из нас уже не узнают. Хотелось, чтобы тупо не сдали в металлолом. А построили свои залы, свои заводы, свои фабрики, свое — не знаю что — современное. Старое мы снесли практически до основания. Творите. Мы даже готовы в крематорий, если вам будет необходима земля под нашими могилами…

Страшно? И мне страшно. Очередной год прошли. Отчитались. Будет новый. У нас впереди две дороги. Одна — в ад, другая — в рай. По какой из них поведут нас в этом году, мы расскажем вам через год. Следите за нашей газетой.