Нові відділи, пільговики, заказники та компенсації за “теплі” кредити

Опубликовано moderator - Apr 09

Сьома сесія міськради пройшла у минулий четвер. Порядок денний був достатньо широкий. Але до нього долучили ще 4 додаткових питання. Серед яких — про перейменування стоматологічної поліклініки, пов'язане з затвердженням її нового статуту і внесенням змін до програми фінансової підтримки. Другий — про внесення змін до переліку послуг тієї ж стоматполіклініки, які фінансуються міськбюджетом, також про зміни до розміру її фінансової допомоги. І про зміни у рішення сесії про бюджет об'єднаної тергромади на 2021 рік.

На початку трапився приємний момент — міський голова О.Азаров вручив почесну грамоту МОН і департаменту освіти ОДА Оксані Леонідівні Корніївій — завідуючій дитсадком № 31 ”Мир” за високий професіоналізм, активність і участь у розробці нового державного стандарту дошкільної освіти в Україні.

Про деякі нюанси планування і виконання

Цікавий момент виник під час доповіді начальниці відділку економіки і торгівлі Ганни Власенко Про виконання Програми соціально-економічного розвитку Костянтинівки за 2020 рік.

Депутат О.Резниченко (партія Опоблок) поцікавився, чому проект капремонту та реконструкції шостої школи на 24 млн грн. був зазначений у документі минулого року в додатку 3.4 “Інфраструктурні та інвестпроекти” словом “реконструйовано”, тобто як такий, що був виконаний. “ Він виконаний, чи ні?” — допитувався депутат, наразі директор цієї самої школи.

Як відповіла Ганна Володимирівна, це така форма таблиці, де є графи “заплановано”, “виконано”, та “факт”. “Так, на це заплановано 24 млн грн., а по факту виконання — 0”, — пояснила чиновниця.

— А чому таке формулювання, що вже реконструйовано? — Наполягав депутат О. Резниченко.

— Зміни до цієї програми були розглянуті на сесіях міськради неодноразово протягом року, — відповіла Г.Власенко. — В програмі 2020 року вже нічого не змінити. Проте всі зміни можна внести в Програму соц-економічного розвитку громади на 2021 рік, який тільки буде прийматись.

Його проект є на сайті міськради і ось його необхідно уважно передивитись всім зацікавленим особам і внести, якщо є, свої зауваження заздалегідь.

Нагадуємо, що це вже четвертий проект реконструкції шостої школи, він передбачав реконструкцію внутрішніх приміщень, і, як виявилось, був запланований, але так і не розпочинався. Розпорядником коштів є обласний департамент капітального будівництва.

Штат апарату міськради зменшать, але з'являться нові відділи

Досить примітним виявився і момент обговорення внесення зміни до структури апарату міськради. Начальниця відділу з юридичної роботи міськради Анастасія Боєва розповіла, що на сьогодні завершена робота по переводу працівників колишніх сільрад, які було приєднано до тергромади, так і персонал розформованої Костянтинівської РДА. “Ми пропонуємо зменшити штатну чисельність працівників міськради і затвердити її в новій редакції”, — задекларувала Ольга В'ячеславівна.

Оскільки додаток до проекту рішення де б було видно як зміниться структура, та яким буде скорочення, на сайті міськради відсутній, “обчислювати” заявлені зміни прийшлось по запитанням депутатів.

Незмінний візаві міськголови та його політсили у міськраді Ю. Розумний поцікавився, в чому мета створення та функції нового відділу внутрішнього аудиту.

— Мета, власне, — в аудиті всієї діяльності апарату Костянтинівської міськради та її виконавчого комітету, — поступило роз'яснення. — Як то: регламент проходження документообігу, цільове та раціональне використання бюджетних коштів, тощо. Положення відділу зараз в стадії розробки.

— Відповідна структура ще з 2018 року працює в облдержадміністрації, — підключився до роз'яснень і головуючий на засіданні Олег Азаров.

— Тобто, такий підрозділ передбачений в структурі, просимо його підтримати. Тим більш, що це зробиться не за рахунок додаткових посад, а за рахунок існуючих.

Перелік пільговиків від стоматології розширили

Депутати схвалили розширення переліку тих категорій, хто має право на безкоштовне лікування в міській стоматології. Нагадаємо, нові категорії у списку, це — громадяни похилого віку 75-90 років, люди з інвалідністю 3 групи, вимушені переміщенні особи та “чорнобильці”.

Ще одна гарна новина — депутати затвердили міську програму з відшкодування частини суми кредитів, залучених на заходи з енергозбереження та підвищення енергоефективності для населення Костянтинівської тергромади на 2021-2022 роки. Загальний обсяг фінансування програми — 520 тис. грн. На цей рік заплановано 260 тисяч. Умови незмінні з минулого року. Сума відшкодувань з бюджету Костянтинівської громади, за наявності планового бюджетного асигнування, за кредитом становить 10% від суми кредиту, але не більше 5 тис. грн. для фізосіб, та не більше 10 тис. грн. для ОСББ.

В.Данько