Додаткові гроші з місцевого бюджету на тепло для комунальних об’єктів громади підуть на рятування обласної тепломережі

Опубликовано admin - Jan 24

20 січня відбудеться позачергова сесія міської ради. Розглядати на ній будуть одне питання — про внесення змін до бюджету 2022 року.  

А у вівторок пройшли засідання двох постійних депутатських комісій, на яких головний фінансист громади Сергій Івахнін роз'яснив депутатам, чому потрібно терміново зробити перерозподіл коштів з міського бюджету на користь Обласного комунального підприємства “Донецьктеплокомуненерго”.

Нагадуємо, закон про Держбюджет 2022 року збільшив на 4 відсотки відрахування з податку на доходи фізосіб, які залишаються в бюджетах місцевих тергромад — з 60 відсотків до 64. Ці гроші повинні бути направлені громадами на забезпечення своєчасних розрахунків за комунальні послуги та енергоносії у нинішньому опалювальному сезоні.

Як було сказано на комісії, ці відсотки дали нашому бюджету додаткові 15 млн грн. на енергоносії для бюджетних об'єктів Костянтинівської громади. Це, до речі, передбачено і “Меморандумом про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань постачання теплової енергії” - спеціального документу, підписаного урядом та президентом в вересні 2021 року.

Час розплати прийшов навіть раніше, ніж очікувалося - в перші ж дні січня з ОДА прийшло звернення її очільника П. Кириленка щодо необхідності термінового надання міжбюджетного трансферту на підтримку ОКП “Донецьктеплокомуненерго”. Іначе кажучи, частину грошей, які влада громади збиралась пустити на оплату енергоносіїв своїх закладів, доведеться терміново перерахувати на допомогу обласної Тепломережі (тому й сесія - позачергова). Щоб не зірвати опалювальний сезон. На ці цілі мають бути виділені 5 млн грн. Якщо, звісно, депутати проголосують.

Власн. інф.