“Діти гнізда Огневої” запрошують у музей

Опубликовано moderator - Jun 14

“Ми здивовані та вдячні, що про нас згадують не тільки 26 квітня”, — зізнався лідер костянтинівських чорнобильців Олесандр Дерека в нашому краєзнавчому музеї, де 2 червня відбулась презентація пересувної виставки «Пам’ять на життя», що присвячена 35-м роковинам Чорнобильської трагедії.

На заході виступили організатори та автори робіт — Лариса Азімова (керівниця народного аматорського колективу студії-клубу «Слов’яни», м. Слов’янськ, член Національної спілки народних майстрів України) та Світлана Кравченко – член Національної спілки народних майстрів України, засновниця та керівниця Бахмутської творчої майстерні «Оберіг».

На виставці представлені 60 робіт в різноманітних техніках – вишивання, живопис, петриківський і вітражний розпис, бісерне ткацтво, ручне плетіння, декупаж художників, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва з міст Слов’янськ, Бахмут, Севастополь. Центральною частиною виставки стали неймовірні семплери (роботи, поєднанні невеликими сюжетами з однією темою, але виконані різними методами) селищ Чорнобильської зони.

Організатори виставки, музейні робітники, присутні теплими словами згадали ідейного натхненника цієї виставки Людмилу Огнєву, яка ще задовго до війни віддавали сили на відтворення на Донеччині народно-прикладній творчості. Тут були її учні, друзі та шанувальники таланту. Людмила Радіонівна виїхала з рідної домівки в Донецьку і зараз мешкає у Києві. Цікаво, що вона за фахом фізик-ядерщик, тому тема радіації їй знайома не з чуток.

Виставку можна відвідати до 19 червня. Музей запрошує всіх бажаючих.

Соб.кор.