«Дев’яточка» стає меккою сучасного кіно

Опубликовано moderator - Nov 10

Це неймовірно, але ні Центральна місцева бібліотека, ні музей, інші заклади культури, ні, навіть кінозал “Супутник” не взялися за організацію показу цих документальних фільмів. А ось кінозал ліцею (школа №9) “Дев’яточка” взявся. Навіть став часткою міжнародного фестивалю, що ясна річ, підіймає імідж нашої громади.

Така ось - зустрічайте 18 Мандрівний кінофестиваль Docudays UA в Костянтинівці!

2 листопада у Кіноклубі Docudays UA "Дев'яточка" Костянтинівського ліцею почався перегляд 4 нових документальних фільми. Він відбудеться у комбінованому форматі: онлайн та офлайн та закінчиться 11 листопада.

2 листопада — глядачі та учасники фестивалю подивилися відеоесе «Кур’єри», а не герої», що досліджує прекрасні умови кур’єрів, які доставляють їжу в Мілані.

3 листопада — будуть транслюватися «Пранкнули», де онлайн-гравці описують свої труднощі зі «свотінгом», що завжди чатує на них під час ігор.

10 листопада - «76 днів», розповідають щемкі та інтимні історії про людей, які засвідчують смерть і переродження китайського міста на 76-денному локдауні.

11 листопада- «Тваринне чуття», в якому ми вирушимо назустріч просторам, де зустрічаються люди та тварини. І доки ми будемо постерігати за світом природи, він буде спостерігати за нами.

Перегляди документальних стрічок в рамках Мандрівного фестивалю стали вже гарною традицією для нашої школи. Не зважаючи на ковід, ми намагаємося організовувати покази, впроваджуючи нові формати та підходи, залучати школярів до дискусій, розвивати правову грамотність дітей.

Ключова тема цьогорічного Мандрівного Docudays UA – «Повне одужання», вона присвячена праву людини на здоров’я. Наші старшокласники матимуть можливість поміркувати про те, як пандемія змінила кожного і кожну з нас, заглибитись в проблеми системи охорони здоров’я, які оголила коронакриза, та спробувати віднайти шляхи до їхнього вирішення.

Керівник Кіноклубу Севастьянов Дмитро Юрійович.

Модераторка Кіноклубу Данильченко Анна Василівна.