Засуджено чергового секретаря чергової комісії фейкового референдуму

Опубликовано moderator - Jan 18

17 грудня Костянтинівський суд, розглянувши провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 110КК України (Злочини проти основ національної безпеки України; Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) виніс вирок мешканці Костянтинівці, диспетчеру складу готової продукції у ТОВ «Урожай Дистрибьюшн». Вона 11 травня 2014 року приймала активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо створення так званої самостійної суверенної держави - «ДНР» (була секретарем дільничної виборчої комісії), тобто вчинила дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України. Жінка раніше приймала участь у проведенні виборів Президента України та нардепів, та в ході розмови з головою дільничної виборчої комісії у ЗОШ № 2 надала добровільну згоду на участь у роботі дільничної виборчої комісії в якості її секретаря.

Разом з іншими учасниками дільничної виборчої комісії, відносно яких проводиться досудове розслідування в іншому кримінальному провадженні, вона отримала від членів ініціативної групи інструктаж щодо проведення 11.05.2014 так званого референдуму.

11 травня 2014 року в ЗОШ № 2, прийняв участь у проведенні т.зв. «референдуму», склала протокол про результати його проведення та передали бюлетені невстановленим особам..., для використання у наступному при проголошенні створення на території України терористичної організації «ДНР».

Обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченої, суд визнає щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Тому суд ухвалив визнати жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.110КК України, та призначити їй покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. На підставі ст.75 КК України від відбування покарання звільнена з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

За матеріалами Єдиного Реєстру судових рішень.