Засудили за наркопритон

Опубликовано moderator - Nov 04

13 жовтня Костянтинівський суд засудив уродженця м. Торецьк (кол. Дзержинськ), із середньо-спеціальною освітою, не одруженого, працюючого за договором у приватної особи, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 317, ч.2 ст. 309 КК України - "Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин...".

4 серпня 2021 року обвинувачений, перебуваючи за місцем свого проживання в Костянтинівці, безкоштовно, з метою створення сприятливих умов, надав приміщення свого будинку трьом громадянам для виготовлення із харчового маку, розчиннику та інших інгредієнтів, особливо небезпечного наркотичного засобу - опію ацетильованого, та в подальшому його вживання. Після цього за допомогою медичних шприців частину наркотичного засобу - опію ацетильованого, в приміщенні альтанки та кухні учасники вжили шляхом внутрішньовенних ін`єкцій.

Крім того, звинувачений почав незаконно зберігати медичний шприц об`ємом 5 мл та скляний флакон з особливо небезпечним наркотичним засобом - опієм ацетильованим, а також медичний шприц об`ємом 20 мл з особливо небезпечним наркотичним засобом - опієм ацетильованим.

Згідно з угодою підсудний беззастережно визнав свою винуватість, тому суд ухвалив визнати власика приміщення винуватим та призначити йому покарання:
за ч.1 ст. 317 КК України у виді 4 років позбавлення волі; за ч.2 ст. 309 КК України у виді 2 років позбавлення волі.

На підставі ч.1 ст. 70 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточне покарання визначити у виді 4 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України, звільнити від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 2 роки.

За матеріалами Реєстру судових рішень