Засудили костянтинівців, які зі зброєю грабували магазини

Опубликовано moderator - Jan 20

24 грудня на засіданні Костянтинівського суду під головуванням А.Орчелоти була розглянута резонансна справа, про яку «Провінція» писала ще наприкінці 2019 року – «Збройне пограбування прямо біля Міськради» та «Розбійників, що скоїли напад на “Барбарис”, спіймано».

За озброєний розбій судили уродженців Костянтинівки віком 20, 22 та 35 років: Микиту Р-ва, Андрія Г-ча, Артема Н-го. Цікаве, що на судових процесах захисником одного з учасників була штатна радниця костянтинівського міського голови Людмила Баринова. Наймолодший з учасників банди вже мав судимість за крадіжку та спричинення тяжких тілесних ушкоджень. Двоє засуджених не одружені та ніде не працюють, а третій одружений, має на утриманні малолітню дитину 2017 року, працював майстром в ПКФ «Ферроль».

Все почалося 3.12.2019, 00 год. 25 хв., коли злочинці в масках зайшли в один з магазинів Костянтинівки та, відштовхнув продавщицю, захопили з коробки з-під чаю, що була під прилавком, 5000 гривень та збігли. Потім 6.12.2019 в 5.24 години двоє злочинців зайшли до продуктового магазину «Барбарис», що біля міськради, та, направив пістолет в обличчя продавчині, зайшли за стійку та почали шукати гроші у столі. Третій стояв «на шухері». Заволодів 14 000 гривень, розбійники покинули місце вчинення злочину. Далі 9.12.2019 вони прибули на електропотязі з Костянтинівки до Дружківки, де в 01 год. 55 хв. 10.12.2019 зайшли до одного з гральних закладів та, направив на працівника пістолет, заволоділи 500 гривень. Наступним епізодом у їх кримінальних пригодах стало ще одно пограбування, коли приблизно о 4 годині, вони зайшли ще до одного грального закладу також в Дружківці, знову направили пістолет на працівницю та забрали 300 гривень.

Після цього їх викрила дружківська поліція завдяки даних камер відеоспостереження.

Обставиною, яка пом'якшує покарання обвинувачених, суд визнав щире каяття.

Суд ухвалив - визнати підозрюваних винуватими та позбавити волю на 4 р. 6 місяців, 7 та 8 років кожному з конфіскацією всього майна. Стягнути на користь держави відшкодування витрат на експертів по 3611 грн. з кожного.

За матеріалами Єдиного реєстру судових рішень.