Задушив за 5 грам золота

Опубликовано moderator - Dec 20

1 грудня Костянтинівський суд ухвалив рішення по призначенню покарання — 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна уродженому в Бахмуті громадянину, який має середньо - технічну освіту, не працює, не одружений за те, що він скоїв кримінальне правопорушення проти життя та здоров'я особи - умисне вбивство.

В ході судового засідання суд встановив, що підсудний 22 лютого 2020 року, приблизно о 16 годині 45 хвилин, на прохання сусідки зайшов до неї додому, де допомагав їй ремонтувати дзвоник вхідних дверей. Примітив на шиї жінки золоті ювелірні прикраси та звернув увагу не зачинене у ванній вікно. Відремонтувавши дзвоник, чоловік повернувся додому. А 23 лютого, приблизно о 3.30 годині на дробині піднявся до вікна у ванній кімнаті, де знявши москітну сітку, проник до будинку та пройшов до спальної кімнати, де на ліжку спала потерпіла. Він на неї напав, жінка прокинулась та намагалась чинити опір. Підсудимий зірвав ціпочку та у боротьбі задушив сусідку. Після чого уклав тіло без ознаків життя на диван.

В результаті розбійного нападу, поєднаному з проникненням у житло, нанесення тяжкіх тілесні ушкодження, від яких настала смерть чоловік заволодів золотим хрестиком загальною вагою 1,5гр., проба золота 375, вартістю 963,00 грн.; золотим ланцюжком із застібками, загальною вагою 4гр., проба золота 375, вартістю 3080,00 грн.

На суді обвинувачений не погодився із звинуваченням, сказав, що сусідка була приятелькою його бабусі, що вони разом пили в неї чай, але ніякої уваги, ні на який ланцюжок, як то зазначає поліція, він не звертав. Потім він пішов до себе та ліг відпочивати. Вночі прокинувся та побачив у себе на телефоні пропущений виклик від приятеля, пішов до ларька, передзвонив приятелю але він не відповів. Потім побачив у будинку сусідки відкрите у ванній вікно та, за відсутністю грошей на особисті потреби, раптово вирішив через нього потрапити в дім, оскільки припускав, що в неї можуть бути гроші, які вона може зберігати під клейонкою на столі. Коли потрапив до будинку, почув кроки в його бік. Злякався та сховався. Вбивати сусідку не хотів, а схопив її за шию та придавив з тією метою, щоб остання знепритомніла та не впізнала його, ланцюжків не зривав. Сусідка вчиняла не дуже активний опір, хватаючи його за одяг, потім обмякла і він відтягнув її на диван. Тільки тоді помітив ланцюжок та зняв, після чого покинув будинок. Наступного дня звинувачений віддав золоті речі приятелю, щоб той відніс у ламбард.

Той здав та отримані гроші — 400 грн передав підсудному.

Свою провину вбивця визначив частково. Дійсно проник до будинку потерпілої, тому що в нього не було грошей та він хотів щось вкрасти але тілесних ушкоджень не наносив. Вбивати не хотів, це вийшло випадково. Зазначав, що коли його затримали - 24.02.2020 року, в кабінеті відділу поліції до нього з боку працівників правоохоронних органів вчинявся фізичний та психологічний тиск, який супроводжувався порушенням його права на захист та погрозами довічного ув`язнення, у зв`язку з чим він був вимушений оговорювати себе на досудовому розслідуванні, вказуючи, що покази, надані ним при проведенні слідчого експерименту не відповідають дійсним обставинам справи, а тому він від них відмовляється.

За матеріалами Єдиного реєстру судових рішень.