Як жадібний таксист захотів стібрити 850 грн., а отримав судимість та 10,6 тис грн. відшкодування

Опубликовано moderator - Jan 20

Іноді треба визнавати свої помилки. Що ми й робимо зараз, але не без задоволення. Справа в тому, що у «Провінції», в № 22 від 2.06.2021 р., у статті «Провал наших полицейских», ми «наїхали» на наших правоохоронців за те, що вони не оголосили по місту операцію «Перехват», не перекрили дороги та не змогли затримати грабіжників, які посеред дня скоїли озброєний напад на нещасного таксиста – завезли його в хащі на «Металургі», приставили ножа до горла, забрали 850 грн., пробили шини та зникли в невідомому напрямку.

Ми також написали, що поліція не використовує для орієнтировок свою сторінку у фейсбуці, де тільки «співає про співпрацю з дітьми та містянами».

Костянтинівській суд на засіданні 4 січня довів зворотне – таксист найпопулярнішої служби таксі у місті С.Дуд-й сам «скоїв на себе напад», щоб вкрасти ці нещасні 850 грн.! В травні 2021 року він за усним договором працював водієм цієї служби на автомобілі ВАЗ 2107 і 18-19 травня 2021 року, отримані під час здійснення перевезень 850 грн., він витратив на свої нужди. Тому 19 травня о 6 годині, перебуваючи біля буд. №172 по вул. О.Тихого, звернувся в поліцію на "102" та повідомив “про вчинений відносно нього тяжкий злочин, що невідомі особи здійснили на нього розбійний напад та, погрожуючи ножем, заволоділи коштами в сумі 850 грн... В ході проведення досудового розслідування встановлено, що факт заволодіння майном потерпілого не знайшов підтвердження та показання, надані потерпілим були вигаданими. Кримінальне провадження було закрите, але на самого водія було «відкрите провадження за ч.2 ст.383КК України, як завідомо неправдиве повідомлення слідчому про вчинення кримінального правопорушення, поєднане з обвинуваченням особи в тяжкому злочині, вчинене з корисливих мотивів та як надання завідомо неправдивих показань органу, що здійснює досудове розслідування, поєднані з обвинуваченням особи в тяжкому злочині, вчинені з корисливих мотивів”.

Обвинувачений раніше до кримінальної відповідальності не притягався, за місцем мешкання характеризувався посередньо, свою провину у скоєному визнав у повному обсязі та був готовий відповідати за скоєне. Як обставину, що пом'якшує покарання суд врахував його щире каяття.

Суд призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки та звільнив обвинуваченого від виконання цього покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік. А також стягнув з «нещасного» на користь держави процесуальні витрати за проведення судових почеркознавчих експертиз у розмірі 10640 грн.

За матеріалами Єдиного реєстру судових рішень.