Взбуяли ревнощі: за 8 тисяч доларів костянтинівець замовив вбити костянтинівця

Опубликовано moderator - Sep 27

"У своїй продуктовій крамниці мав загинути 59-річний мешканець Костянтинівки", - такий був план його 55-річного знайомого. Чоловік через ревнощі до жінки знайшов вихід - вирішив замовити вбивство любовного конкурента. У серпні цього року він винайняв кілера за 8 тисяч доларів.

Посередником був мешканець Бахмуту. Замовник злочину обрав знаряддя вбивства - гранату. Виконавець повинен був переконатися у вбивстві та в разі потреби використати пістолет.

Виконати замовлення за винагороду у 6 000 доларів США мав ще один мешканець Костянтинівки, який має досвід участі у бойових діях.

17 вересня правоохоронці провели інсценування злочину - у крамниці замовленого підприємця пролунали вибух та постріли.

Для правдоподібності жертві нанесли грим у вигляді крові та відправили фото замовнику.

Під час отримання від «кілера» фотодоказів, з нібито закривавленою жертвою, та передачі йому 400 доларів США та 117 700 грн., посередника і замовника було затримано.

Проти них відкрили провадження за статтею "умисне вбивство, вчинене на замовлення". За клопотанням Донецької обласної прокуратури судом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави двом чоловікам, які обґрунтовано підозрюються у готуванні до умисного вбивства, вчиненого на замовлення, за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14,  ст. 27, п. п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. 

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГВ БКОЗ ГУ СБ в Донецькій  та Луганській областях.

За матеріалами відділу інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.