Викрито групу осіб, які збували цигарки з підробленими марками акцизного податку на суму 1,3 млн гривень

Опубликовано moderator - Nov 22

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом зберігання, придбання, а також збуту незаконно виготовлених чи підроблених марок акцизного податку за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2021 року двоє чоловіків збували мешканцям м. Добропілля та смт. Ганнівка цигарки відомих брендів з підробленими марками акцизного податку за цінами нижче ринкових. 

Правопорушники купували тютюнові вироби сумнівної якості через одного із поштових перевізників у продавців з різних областей України. 

У ході проведення обшуків за місцями зберігання тютюнових виробів виявлено та вилучено майже 27 000 пачок сигарет з сумнівними марками акцизного податку України та 5 блоків електронних сигарет без марок акцизного податку на загальну суму понад 1,3 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо призначення низки експертиз. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП у Донецькій області за оперативного супроводу Головного оперативно-розшукового відділу Донецького прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Викрито жінку, яка співпрацювала з окупаційною владою РФ 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 39-річній мешканці м. Бахмута повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2014-2016 років зловмисниця активно співпрацювала з окупаційною владою РФ, зокрема обіймаючи посади стрільця та начальника кадрової служби однієї з так званих військових частин  окупаційного контингенту Росії на території ОРДО. До її обов’язків входила охорона штабу та комплектація штату псевдочастини.  

У 2018 році жінка повернулась до м. Бахмута, де працевлаштувалась та намагалась приховати своє злочинне минуле, проте про її співпрацю з окупаційним режимом стало відомо правоохоронцям.

У ході санкціонованого слідчим суддею обшуку за місцем мешкання підозрюваної виявлено та вилучено мобільні телефони,  ноутбук,  чорнові записи про перетин лінії розмежування, довідку щодо місця проживання з фейковою печаткою ОРДО,  флешносії, сім-картки, які використовуються на тимчасово окупованих територіях.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.               

Службовій особі міської ради повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури посадовій особі органу місцевого самоврядування повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці серпня 2021 року 46-річна начальниця Управління культури, молоді, спорту, туризму та інформаційної діяльності однієї з міських рад Донецької області обіцяла фізичній особі-підприємцю особисто посприяти у підготовці та погодженні документів для проведення останнім періодичних ігор з пейнтболу на території міста. Свою «допомогу» чиновниця оцінила у 10 000 грн.

Під час одержання неправомірної вигоди зловмисницю викрили правоохоронці у  службовому кабінеті. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань у Донецькій області ДСР Національної поліції України.

Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури

За три тижні поліцейські Костянтинівки виявили майже 100 порушень карантинних заходів

У місті тривають перевірки щодо дотримання перевізниками та підприємцями протиепідемічних заходів. Такі рейди проходять щодня в усіх районах Костянтинівки.

До рейдових груп входять поліцейські, представники Донецької облдержадміністрації та Держпродспоживслужби.

Спеціальні робочі групи перевіряють дотримання протиепідемічних норм та заходів щодо стримування COVID-19. Йдеться  про перевірку дотримання протиепідемічних правил,   маскового режиму, карантинних правил у громадському транспорті, наявність сертифікатів чи негативних тестів ПЛР у суб’єктів господарської діяльності та у найманих працівників, робота яких підпадає під карантинні обмеження.

З початку посилених карантинних заходів правоохоронці склали 11 протоколів за частиною 1 статті 44-3 відносно суб’єктів господарювання та винесли 85 постанов за частиною 2 статті 44-3 КУпАП відносно осіб, які порушили масковий режим.

У зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 поліція закликає відповідально поставитися до збереження свого здоров’я та здоров’я оточуючих.

Краматорське районне управління поліції

Засудили наркохворого за видобуток пісковика під Новодмитрівкою

11 листопада Костянтинівський суд під головуванням судді О.Леміщенко розглянув провадження за обвинуваченням непрацюючого костянтинівця, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності, але судимості погашені, перебуває на обліку в наркодиспансері — у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України — кримінальні правопорушення проти довкілля, порушення правил охорони або використання надр.

Суд встановив, що 26 серпня 2021 року обвинувачений за допомогою лопати та лома, шляхом відколювання та відривання від основного шару корисної копалини, на ділянці, що знаходиться на землях Новодмитрівського старостинського округу Костянтинівської ОТГ, незаконно видобув 0,2 м кубічних «зцементованої» піщаної осадової породи — пісковика, який згідно постанови Кабінету Міністрів України від 12 грудня 1994 року (в редакції від 28 грудня 2011 року № 1370) «Про затвердження переліків корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення» входить до переліку корисних копалин загальнодержавного значення. Вартість видобутої породи становить 142,8 грн.

Обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі, щиро каявся, що є обставиною, яка пом`якшує покарання.

Кримінальне правопорушення відноситься до категорії нетяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним та суспільним інтересам.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив покарання у виді 1 року обмеження волі. Відповідно до ст. 75 КК України, суд звільниі чоловіка від відбування покарання з іспитовим строком на 1 (один) рік.

Суд постановив металевий лом, металеву лопату, 58 фрагментів каміння жовтого кольору конфіскувати. 

За матеріалами реєстру судових рішень.

Роззявили рота на чужі ворота

Опівдні у неділю, 14 листопада, наряд групи реагування поліції Костянтинівки помітив двох підозрілих осіб, які перевозили на велосипеді металеві ворота. При появі службового автомобіля чоловіки помітно занервували, але втекти їм не вдалось. У спілкуванні з правоохоронцями вони зізнались, що їх вантаж — це ворота розташованої неподалік типографії. При собі у порушників був інструмент для демонтажу металевих виробів.

Для встановлення подальших обставин на місце події викликали слідчо-оперативну групу. 
Наразі двом мешканцям міста віком 36 та 38 років загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років. Відділом №2 (Костянтинівка) Краматорського РУ поліції розпочато досудове розслідування за ч.2 ст. 185 "Крадіжка" Кримінального кодексу України.

Краматорське районне управління поліції 

Під час гасіння пожежі у Костянтинівці вогнеборці врятували трьох людей, з яких одна дитина

13 листопада о 16:17 до Головного управління надійшла інформація про пожежу, що сталася в 3-х поверховому житловому будинку на вул. Пушкінська у Костянтинівці. На місце пожежі негайно виїхали рятувальники 16 державного пожежно-рятувального загону Головного управління.

Прибувши на місце події рятувальники встановили, що в трикімнатній квартирі на третьому поверсі відбувається горіння та спостерігається щільне задимлення в квартирі та на сходовій клітині. Враховуючи ситуацію, яка склалась на місці пожежі, вогнеборці за допомогою висувної драбини здійснили рятування трьох людей з балкону сусідньої квартири, яка розташована на третьому поверсі, а саме: чоловіка 1984 року народження, жінку 1992 року народження та дитину 2012 року народження.

Пожежу локалізовано о 16:44 та ліквідовано о 17:00.

Від Головного управління залучалось 11 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

Врятували собаку

11 листопада у Костянтинівці небайдужі перехожі помітили бідолашного собаку, який впав у каналізаційний люк глибиною півтора метра і не в змозі самостійно вибратись на поверхню. 
 

Рятувальники 16 Державного пожежно-рятувального загону виїхали на місце події та за допомогою засобу для відлову тварин дістали собаку з колодязя.

Головне управління ДСНС України у Донецькій області.

За посягання на територіальну цілісність України заочно судитимуть псевдозаступника мера окупованого Донецька 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 45-річного уродженця м. Донецька за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року зловмисник, знаходячись на тимчасово окупованій території Донеччини, обіймає псевдопосаду заступника голови адміністрації м. Донецька. Зокрема, правопорушник бере участь у формуванні та розподілі так званих бюджетних коштів, організовує проведення мобілізаційної роботи серед населення. Також обвинувачений, використовуючи підконтрольні окупаційній владі РФ ЗМІ, під час зустрічей з мешканцями м. Донецька висловлюється на підтримку легітимізації окупаційної адміністрації. 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу 2 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Оскільки обвинувачений продовжує перебувати на тимчасово окупованій території, його судитимуть заочно. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Максимальне покарання – до 10 років позбавлення волі.

Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури

Константиновка-Одесса — "Ковбойский поезд"

Поезд Константиновка-Одесса преодолевает 932 км за 16,5 часов. Но люди криминальных отклонений знают, что в Одессу едут с деньгами. Поэтому этот поезд обладает дурной славой частых ограблений. Обыватели обвиняют проводников в сговоре с преступниками.

Этой осенью только за одну ночь из поезда было украдено 70 тыс грн. и 5 тыс долларов. Среди пострадавших — голова Луганской военно-гражданской администрации Сергей Гайдай.

По информации ютуб-канала «Железные магистрали»