В Новий Рік Костянтинівська поліція входить зі старими корупційними ганебними “схемами”

Опубликовано moderator - Jan 18

Ми не знаємо, що там у звітах пише наша поліція, але в нас є очі. Тому, пробачте — повсюдна торгівля ялинками у невстановлених місцях, це щорічний пам'ятник нахабної корупції наших правоохоронців. Такого масштабу ці порушення можуть досягти тільки, якщо самі правоохоронці не просто кришують, а організують продаж цього легко ліквідного товару.

Так, поліція звітує, що “з початку 2021 року було задокументувано понад 130 фактів торгівлі у невстановлених місцях”. Але за цю зиму — жодного протоколу про продаж ялинок в суд ще не поступало!

Зате голова Костянтинівського суду А.Міросєді 20 грудня розглянув “грандіозний матеріал” на пенсіонера, який 16 грудня торгував медом(!) біля будинку №6 по б.Космонавтів. Це коли вже весь бульвар в цьому місці було завалено соснами на продаж!!!

Ясна річ, що суддя “враховуючи матеріальний стан пенсіонера, його життєві обставини, скрутне матеріальне становище звільнив його від адміністративної відповідальності в силу малозначності скоєного і оголосив йому усне зауваження...”.

А що з ялинками? Так вони вирішують питання “скрутного матеріального становища” правоохоронців?! Наше звернення в ДБР, публікація на першій шпальті в “Провінції” залишаються без відповідей. Скажіть — що ще нам робити?

Може треба якось допомагати нещасним поліцейським? Ось даємо перелік вулиць і кількість торговельних точок, які мають ліцензії на продаж алкоголю:

Пр.Ломоносова – 12, Громова – 9, Тихого – 8, Ціолковського – 6, Островського – 5, Мірошниченко, Незалежності, Європейська, Космонавтів, Краснодарська, Театральна – по 4, Трудова, Бєлоусова, Леваневського, Інженерна – по 3, Бульварна, Вокзальна, Маросова, Центральна – по 2, Молодіжна, Соборності, Строительная, пл.Перемоги, Ємельянова, Інтернаціональна, Поштова, Магістральна, Бр.Котельнікових, Акмолінська, Бахмутська, Партизанська, Калмикова, 6 вересня, Безнощенко, Іподромна – по 1, на перехрестях: Магістральної та Павлоградської, Волховська-Строітельна, Соборності-Шевченко, Інтернаіональна-Носулі – по 1.

Шановні правоохоронці, даємо інструкцію: берете, наприклад, вулицю Театральну. Бачите, там всього 4 точки мають ліцензії на продаж спиртного (в тому числі “Асорті”, Посад”, Деліні”)? Так от, якщо ви станете на зупинці маршрутки “Б” “Центральний ринок”, то навкруги тільки тут побачите 5 таких точок. Нижче, справа від “Посаду” кіоск торгує повним ходом самогоном. І таких точок в місті більше 100! Сміло складайте протоколи, якщо це не ваші точки!

Але не так, як завжди, навмисно складаєте для звітності, але судом все повертається і закривається. Як це зробив 20 грудня суддя А.Орчелота з типовим формулюванням: “При вивченні матеріалів справи судом встановлено, що вони не містять будь-яких належних та допустимих доказів, на підтвердження того факту, що продавець особисто та безпосередньо здійснив торгівлю виробами без марок акцизного збору, оскільки протокол про адміністративне правопорушення, як і матеріали додані до нього - не містять відомостей та документів, які б підтверджували факт здійснення торгівлі, не зазначено кому проводилась реалізація виробів, в якій кількості, за якою ціною, чи були від продажу отримані будь-які грошові кошти; не надано акту контрольної закупки або письмових пояснень свідків, які б здійснили таку закупку, а також відсутній протокол огляду та вилучення предметів торгівлі із зафіксованою сумою виручки, одержаної від такого продажу”. Тому, за відсутністю в діях продавця складу адміністративного правопорушення, провадження у справі було закрите...

Тобто, ми входимо в Новий Рік зі старими “ментовськии зашкварами”...

Ми звернулися до наших читачів з проханням надати питання міському голові на прес-конференцію, яку він пообіцяв зробити 29 грудня. Так от більшість питань — по “разлівайках”: ВИ З ПОЛІЦІЄЮ, ПОДАТКОВЦЯМИ, ВИКОНКОМОМ ЦІЛИЙ РІК РОБИЛИ ВИГЛЯД, ЩО БОРЕТЕСЯ З АЛКО-ПРИТОНАМИ — ЕФЕКТУ НУЛЬ! ТАК МОЖЕ КРАЩЕ ЗВІЛЬНИТИ З РОБОТИ ЦЮ ОРАВУ ДАРМОЄДІВ?

В. Березін