Труп у водопровідному колодязі

Опубликовано moderator - Sep 20

6 вересня о 07:00 на телефон Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що на вул. Центральна на краю с. Іванопілля, в оглядовому колодязі системи водопостачання виявлено тіло чоловіка.

Бійці 16-го Державного пожежно-рятувального загону, які прибули на місце події, по драбині, встановленій в оглядовому колодязі системи водопостачання, спустились донизу на глибину 2 м, за допомогою рятувальних мотузок зафіксували тіло чоловіка без ознак життя, підняли його на поверхню та передали співробітникам поліції.

За попередніми даними чоловік (пенсійного віку, останній час мешкав у селі, сам з Бахмуту) вів асоціальний спосіб життя, зловживав алкоголем. Причина смерті встановлюється.

За матеріалами ГУ ДСНС України у Донецькій області.

***

Я не я і каміння не моя!

6 вересня костянтинівський суддя О.Леміщенко визнала невинуватими у крадіжці природного каміння «пісковик» дружківчан (отця та сина), які 25 квітня були затримані костянтинівською поліцією при погрузці в свій фургон 0,3 м3 «пісковика», що належав Костянтинівській міській раді.

Причина — недоведеність поліцією та прокуратурою вчинення кримінального правопорушення.
Витрати, пов`язані з проведенням під час досудового розслідування експертних досліджень в сумі 12741 грн., віднесені на рахунок держави.

Синій фургон та «пісковик» повернуті володарям.

Обвинувачені заперечили свою причетність до скоєння кримінального правопорушення та пояснили, що їм треба було таке каміння і “до них підійшов якийсь чоловік та сказав, що за селищем на горі перекинулася машина з камінням, і можна там набрати. Вони поїхали та зібрали, а наступного дня поїхали вивезти... Ледь виїхали на гору, тому повертатись вирішили іншим шляхом вздовж кар`єрів, і виїхали на асфальтовану дорогу, де їх і затримали (на дорозі, яка веде від «Центрального ринку» на Молочарку). Під час затримання у них ніхто не питав, де вони взяли каміння, якби спитали, то він би все розказав. Вони те каміння не видобували і не крали, просто зібрали залишки того каміння, що, як їм сказали, розсипалося з машини. Неподалік від того місця, де він збирав каміння, є кар`єри, де таке каміння видобувають, але там каміння брудне, вперемішку з ґрунтом, великими шматками, а те каміння, що він збирав, було очищене, більш тонке та пласке. В інших місцях такого каміння більше не було...”.

Представником Костянтинівської міської ради, як потерпілого в судовому засіданні, був заступник начальника відділу з юридичної, кадрової роботи, запобігання та протидії корупції міської ради. Понятого було взято з «Центрального ринку».

Цікаве, що багато років до цього правоохоронці ніяк не могли визнати нашу “пластушку” корисними копалинами, тому на кримінальні такі справи “не тягнули”. Але тут вже точно судом визнано статус одних з багатств нашого краю: “Відповідно до висновку судово-ґрунтознавчої експертизи №23586/20-34/31604/20-34 від 26.11.2020 року, два уламки каменю, надані на дослідження, являють собою уламки «зцементованої» піщаної осадової породи пісковика. Згідно з постановою КМУ №827 від 12.12.1994 року (зі змінами та доповненнями), пісковик входить до переліку корисних копалин загальнодержавного значення”.

В редакції є фото того самого синього фургону, який під горою чергує, доки порушники зверху не зберуть каміння. Його надали мешканці вулиці Демещенко, які скаржаться, що цей фургон дуже звучно та постійно їздить по їх вулиці — лякає малих дітей.

За матеріалами реєстру судових рішень.

***

Влада планує нові відеокамери спостереження. А старі використовуються?

13 вересня в міськраді відбулась робоча зустріч керівництва громади з представником міського відділу поліції щодо необхідності облаштування системами відеоспостереження в місті Костянтинівка. Разом з головою О.Азаровим обговорювались питання стосовно злочинності в публічних місцях і на вулицях, заходи щодо її профілактики і питання поетапного облаштування міста Костянтинівка системами відеоспостереження UASC (Єдиний аналітичний сервісний центр). Надана представником поліції інформація була прийнята до уваги. За результатом зустрічі було досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці з цього напрямку.

Нагадаємо, що в місті й так багато встановлено відеокамер спостереження. І це не тільки на адмінбудівлях та закладах торгівлі. Вже деякі ОСББ мають такі на своїх під’їздах, чим достатньо ефективно протидіють крадіжкам.

Але чи використовують вже те, що є, правоохоронці?

Особливо це стосується всіляких закладчиків та шукачів наркотиків. На знімку з камери спостереження на будинку Космонавтів, 11 ці самі шукачі. Але запропонований матеріал поліції з'явився не потрібен.

За матеріалами сайту Костянтинівської міськради.

***

Вкрав для сина 4 шоколадки

На цьому тижні суддя Костянтинівського суду О.Кожевник розглянула справу про те, що костянтинівець з середньо-спеціальною освітою, розлучений, який працює на будівництві неофіційно, отримує сукупний дохід на місяць приблизно 4-5 тис. грн., має на утриманні неповнолітнього сина, вкрав 1 серпня у магазині «АТБ» по пр.Ломоносова шоколад Рошен молочний у кількості 4-х штук вартістю 21 грн. 90 коп. За це суддя наклала на чоловіка штраф у розмірі 170 грн та стягнула судовий збір 454 грн.

За матеріалами Реєстру судових рішень.