Суд примусив костянтинівського ексгібіціоніста-онаніста госпіталізувати до психіатричного закладу

Опубликовано moderator - Nov 05

22 жовтня Костянтинівський суд під головуваннням судді О.Кожевник розглянув клопотання прокурора про застосування примусових заходів медичного характеру по кримінальному провадженню стосовно чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінальні правопорушення проти громадського порядку та моральності (хуліганство), ч.1 ст. 296 КК України.

Підозрюваний неодноразово публічно знимав штани, оголював свій статевий орган та здійснював акт онанізму. Це було у 2021 році - 14 липня на 15.00 біля будинку № 22 по вул. Європейська, перед двома жінками, 29 липня 2021 року, близько 21.00 у приміщенні магазину «Даринка» (Незалежності,254) також перед двома жінками, 30 липня близько 22.00 у громадському місці біля будинку №265 по вул. Трудова перед однією жінкою, яка позвала на допомогу іншу, після чого підозрюваний збіг.

На зауваження потерпілих поводитись пристойно підозрюваний продовжував свої дії, виражаючи тим самим явну неповагу до суспільства та громадян, ігноруючи в суспільстві правила і норми поведінки, діючи на ґрунті демонстративної зневаги щодо моральності громадян.

Згідно з висновком судово-психіатричного експерта, встановлено, що в період часу здійснення інкримінованого діяння підозрюваний хронічним психічним захворюванням, тимчасовим розладом душевної діяльності, іншим розладом душевної діяльності не страждав. Але виявляв ознаки легкої розумової відсталості. Не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. В даний час він виявляє легку розумову відсталість, не може усвідомлювати свої дії та керувати ними. Тому прокурор просив застосувати примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу зі звичайним спостереженням у примусовому порядку. Потерпілі у судове засідання не з`явились, направили на адресу суду заяви в яких просили розглядати справу за їх відсутності.

Звинувачений раніше (13.08.2020) вже був засуджений по цій статті за подібні діяння до покарання у виді штрафу у розмірі 8500 грн. з застосуванням до нього заходів медичного характеру у виді амбулаторного лікування у примусовому порядку у психіатричному закладі. Ця судимість у встановленому законом порядку не знята та не погашена, це особа з інвалідністю 2 групи, перебуває на обліку лікаря психіатра з 26.11.1976 по теперішній час з діагнозом «Легка розумова відсталість зі значними поведінковими порушеннями» що потребують уваги та лікування.

Суд постановив застосувати до звинуваченого інваліда примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом.

За матеріалами Реєстру судових рішень.

Поліція Костянтинівки викрила місцевого жителя в обробці та зберіганні канабісу

Наркозлочин задокументували в ході слідчих дій на території домоволодінь, в якому мешкав 43-річний чоловік. Все вилучене направлено на експертизу, проводиться досудове розслідування. Співробітники карного розшуку отримали інформацію про те, що один з
жителів Костянтинівки за місцем мешкання зберігає наркотичний засіб - канабіс.

Правоохоронці отримали ухвалу суду та провели обшук у домоволодінні 43-річного чоловіка.

У кімнатах будинку учасники слідчих дій виявили оброблений канабіс, а також сухе листя конопель. Все вилучене направлено на експертизу.
Відділом поліції №2 Краматорського РУ поліції (Костянтинівка) проводяться досудові розслідування за ч.2 ст. 309 (незаконне виготовлення, зберігання наркотичних речовин) Кримінального кодексу України.

На залізничній колії Костянтинівської станції електропотяг скоїв наїзд на лежачу людину

42-річний чоловік, що знаходився у стані алкогольного сп’яніння, був збитий електропоїздом на в’їзді до залізно-дорожньої станції міста. Повідомлення про травмування людини на залізничній колії надійшло до поліції Костянтинівки близько десятої вечора у суботу, 23 жовтня. Надалі правоохоронці встановили, що перед залізничним вокзалом міжміський електропоїзд скоїв наїзд на чоловіка, що лежав на залізничному полотні.

43-річного потерпілого, що мав ознаки алкогольного сп’яніння, з чисельними тілесними ушкодженнями доставлено до лікарні. За даним фактом відділом №2 (Костянтинівка) Краматорського РУ поліції відкрито провадження за ч. 1 ст. 276 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного транспорту».

Знову на проспекті Ломоносова скоєне наїзд на жінку

22 жовтня близько 18.00 на проспекті Ломоносова водій автобусу скоїв наїзд на 60-річну жінку, яка переходила дорогу у не передбаченому для цього місці. При виїзді на місце події правоохоронці встановили, що 53-річний водій автобусу БАЗ скоїв наїзд на літню жінку, яка переходила проїжджу частину у не передбаченому для цього місці, не позначеному зоною дії пішохідного переходу. У результаті зіткнення пішохід отримала тілесні ушкодження.

Слідчі встановлюють усі обставини дорожньо-транспортної пригоди.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».

Шановні учасники дорожнього руху, потрібно неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху! Всім пішоходам, необхідно пам'ятати, що недостатня уважність, необережність, а то і зовсім кілька неправильно зроблених кроків можуть стати причиною непоправного лиха.

П’яний перевищив швидкість з підробленим свідоцтвом

25 жовтня при відпрацюванні з приладом TruCam у місті Костянтинівка на вулиці Олекси Тихого патрульні зупинили автівку Mercedes Benz, яка рухалася містом 77 км/год. Та під час перевірки водійської документації поліцейські виявили, що посвідчення водія має ознаки підробки: на документі відсутня графа «по батькові» та за серією та номером водійське має належати інший особі (див. фото). До того ж поведінка 32-річного водія задалася патрульним підозрілою – охоронцям порядку здалося, що чоловік може бути в стані сп’яніння. Тож йому запропонували пройти освідування на місці чи в медичному закладі, але той у присутності двох свідків відмовився. Тож, для з’ясування обставин події на місце викликали слідчо-оперативну групу Краматорського РУ поліції та за керування автівкою з ознаками сп’яніння чоловік отримав протокол за ст. 130 КупАП. Надалі його чекає суд.

Патрульна поліція Краматорська та Слов’янська.