Що можуть порадити радники, які в робочий час захищають насильників жінок?

Опубликовано moderator - Nov 11

У Костянтинівського мера працюють два радники: В.Суханова та Л.Барінова, одна отримує зарплату у розмірі 25 тис. грн за свою місію – боротися з домашнім насильством, інша, теж радник, виконує повноваження адвоката, захищаючи в суді інтереси мешканця Костянтинівки, який знущався та бив (тричі зафіксовано правоохоронцями) мешканку Бахмута. Цій насильник - Олександр Тарасов. Він одружився з мешканкою Бахмута, яка має свій невеликий бізнес. Щасливі узи цього шлюбу вичерпалися вже через півроку, коли в нетверезому стані чоловік підняв руку і побив жінку. Але вона виявилася не боязким десятком, зняла побої, написала заяву в поліцію на сімейного ґвалтівника і подала на розлучення.

Суд, бачачи суть та справу, без зайвих питань розірвав узи шлюбу, що не склався.

Після цього, колишній суджений ще двічі, без докору совісті, бив колишню половинку, за всіма трьома епізодами заведені кримінальні провадження (ст.125 КК) найближчим часом вони можуть бути об'єднані в одне.

Бити колишню дружину костянтинівському плейбою виявилося замало. Він вирішив віджати її квартиру у Бахмуті.

І ось нещодавно цей "недомачо" зумів відсудити в екс-дружини половину житлоплощі. Чому ж чоловік, якого підозрюють у систематичному навмисному нанесенні тілесних ушкоджень, не тільки не поніс відповідальності, а ще й став власником половини квартири в сусідньому місті?

Все просто, адвокатом костянтинівського "недомачо" виступала радник мера Костянтинівки Людмила Барінова, екс-кандидат у депутати міської ради від ОПЖЗ, яка гарно знає всі ходи і виходи в судовій системі та допомогає бешкетнику. 

Дивно, чому В.Суханова не бере насильника Тарасова у свій проект? Чому не запрошує до розпіареного дорогущого, побудованого на західні гроші Консультативного центру з впровадження програм для кривдників?

Потерпіла сторона запрошує всіх бажаючих на наступне засідання по цій справі у Бахмутському суді. Ось що про справу сказано на сайті суду:
"№ Справи призначеній для розгляду 219/8629/20, Дата/час 25.11.2021 09:31, суддя Погрібна Н.М., сторони по справі Потерпілий: Короткевич Людмила Альбертівна, представник потерпілого: Топчийов Євген Володимирович, обвинувачений: Тарасов Олександр Іванович, захисник: БАРИНОВА Людмила Геннадіївна, прокурор: Дворник Руслан Вікторович. Суть позову:: Умисне легке тілесне ушкодження. КРИМІНАЛЬНЕ СУДОЧИНСТВО".

"Провінція" вже писала про цю незрозумілість і чекає на відгук міського голови - ЧИ ЦЕ НОРМАЛЬНО - В РОБОЧИЙ ЧАС РАДНИКУ ЗАЙМАТИСЯ ТАКОЮ, ТИМ ПАЧЕ БРУДНОЮ, СПРАВОЮ? Це робота на громаду? Це не є показником моральності влади - говорити про домашнє насильство одне, а робити інше?

25 листопада с засідання буде вестися пряма трансляція (стрим).

З відкритих данних та за матеріалами Єдиного державного реєстру судових рішень.