П'яний інвалід, що на авто збив стовп та поранив свою співмешканку, сяде на рік

Опубликовано moderator - Dec 20

19 листопада Костянтинівський суд визнав винуватим у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані сп’яніння уродженця с.Яблунівка інваліда 3-й групи та  призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки. Також з винуватця буде стягнуто на користь держави 2059 грн процесуальних витрат.

Суд встановив, що 25 серпня 2021 року о 19.00, у світлий час доби, водій «Daewoo Lanos», в якому знаходилася його співмешканка, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, здійснюючи рух по проїзній частині дороги - вул. Мірошниченко з боку с. Бересток Іллінівської ОТГ у напрямку пр. Ломоносова, перевищив максимально допустиму швидкість (рухався 90 км/год), внаслідок чого не впорався з керуванням автомобілем, змінив напрямок руху, здійснив виїзд за межі проїзної частини та скоїв наїзд на бетонну опору вуличного освітлення. Внаслідок ДТП пасажирка автомобілю отримала закритий перелом хірургічної шийки лівої плечової кістки, який відноситься до тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості, які потребують для свого лікування термін більш ніж 21 добу (3 тижні).

Допитаний водій свою вину в скоєному визнав в повному обсязі, щиро розкаявся, та пояснив, що він випив 250 грам горілки, пляшку пива та сів за кермо автомобіля, який належить його сину. Під час руху його автомобіль підскочив від нерівності та його занесло на стовп. Співмешканка, коли сідала в машину, відчула запах алкоголю та просила, щоб чоловік нікуди не їхав, але той не слухав. Тоді вона вирішила поїхати разом з ним, сподіваючись, що це його зупинить. В теперішній час вони продовжують спільно проживати, вона пробачила його, ніяких претензій не має. Обвинувачений оплатив операцію перелом плеча, весь час доглядав та допомагав та дуже шкодує про те, що сталося та щиро розкаявся.

Суд врахував щире каяття, тому застосував позбавлення волі на мінімальний строк  1 рік.

За матеріалами Єдиного реєстру судових рішень.