Прийшов з сокирою за сертифікатом

Опубликовано moderator - Jan 17

Справи, які розглядає наш суд, рідко бувають смішні. Але, коли читаєш це — не можеш утримати посмішку. Також це гарно передає новітні, в даному випадку ковідні, часи.

Ось суддя О.Леміщенко 14 грудня розглянула справу, в якої розлучений, маючий двох неповнолітніх людей, не судимий, за місцем проживання характеризується посередньо, мешканець Довгої Балки прийшов в амбулаторію цього села з “сокирою виду «колун» для заготівлі дров” та вимагав сертифікат про вакцинацію від Covid-19”.

Це сталося 3.11.2021 приблизно на 10.00. Селянин, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, прийшов до амбулаторії Іллінівської сільради з метою отримання сертифікату про вакцинацію від Covid-19. Але з працівниками установи у нього виник конфлікт. Після цього чоловік сходив додому, де взяв сокиру виду «колун» для заготівлі дров. По дорозі йому зустрівся мешканець села, який зробив йому зауваження щодо його поведінки. Пьяничка став висловлювати погрози фізичною розправою. Потім, як сказано в рішенні суду “взявши двома руками сокиру, замахнувся нею над головою у сторону селянина та, погрожуючи вбивством, почав наближатися до нього. Той забіг від пьянички у амбулаторію та закрив за собою металеві двері. П'яний селянин почав бити сокирою по дверях. А потім пішов геть.

Таким чином пьяничка своїми умисними діями здійснив погрозу вбивством, за наявності реальних підстав побоюватися здійснення цієї погрози, чим вчинив кримінальне правопорушення - ч. 1 ст. 129 КК України.

Обставиною, яка пом`якшує покарання обвинуваченого суд визнав щире каяття. Обставиною, яка обтяжує покарання - вчинення кримінального правопорушення в стані алкогольного сп`яніння.

Суд визнав селянина винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого та призначити покарання у виді 1 року обмеження волі. Але звільнив його від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік. Речовий доказ: сокиру «колун», суд постановив знищити.

За матеріалами Єдиного реєстру судових рішень.