Нічний розбій у Тихому сквері

Опубликовано moderator - Nov 04

8 жовтня Костянтинівський суд під головуванням А.Орчелоти розглянув справу у вчиненні кримінального правопорушення власності (розбій, ч. 2 ст.187КК України) чьотирьох мешканців Констянтинівки, серед яких всі не працюючі, один судимий та один студент 3 курсу у Костянтинівському вищому професійному училищі.

Суд встановив, що 26.11.2020 року, приблизно о 01 годині вся «кампанія» перебувала у сквері, розташованому біля перехрестя вул. О.Тихого та вул. Театральна, де вживала спиртні напої. Побачили у сквері раніше не знайомого чоловіка, який сидів на лавочці та розпивав спиртні напої, познайомились з ним, після чого стали спільно вживати спиртні напої, вибираючи момент для здійснення нападу. Приблизно о 02 годині 30 хвилин вони пішли у магазин, скупилися, а після цього біля перехрестя вул. О.Островського та вул. Гетьманська напали на потерпілого. З метою придушення його волі нанісли удар ногою в живіт, від чого потерпілий впав на коліна, після чого всі почали завдавати чоловіку удари руками та ногами в область голови та тулуба, завдавши при цьому до 10 ударів, спричинивши фізичний біль. Потерпілий вирвався, але його спіймали та знову нанесли удари ногами та руками, в тому числі в обличчя. Внаслідок дій звинувачених потерпілому були заподіяні легкі тілесні ушкодження що потягли за собою короткочасний розлад здоров`я. Після цього «банда» заволоділа майном потерпілого: мобільним телефоном та пачкою цигарок.

Суд визнав винуватими обвинувачених у розбої та призначив кожному:

1. Позбавлення волі строком на 7 років та 6 місяців з конфіскацією всього майна, що належить їм на праві власності - двом учасникам.

2. На підставі ч.1 ст.71КК України за сукупністю вироків до покарання за даним вироком частково приєднати не відбуте покарання за вироком Костянтинівського суду та остаточно призначити раніше судимому учаснику покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, що належить йому на праві власності.

3. Визнати винуватим у пред`явленому обвинуваченні четвертого учасника (студента) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187КК України, призначивши йому покарання із застосуванням ст.69КК України, у виді позбавлення волі строком на 5 років. На підставі ст.75,104КК України від відбування покарання звільнити з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки з покладенням на нього відповідно до ст.76КК України обов`язку періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Стягнути на користь держави з засуджених у відшкодування витрат на залучення експертів (проведення судової товарознавчої експертизи № 2/20-1137 від 04 грудня 2020 року - 1144,15 грн.) по 286 (двісті вісімдесят шість) грн. 04 коп. з кожного в рівних частках.

За матеріалами Реєстру судових рішень