Наш “Кварсит” в боргову яму летить...

Опубликовано moderator - Jan 17

Донецький окружний адміністративний суд 14 грудня 2021 р. розглянув в письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Головного управління Державної податкової служби у Донецькій області до Костянтинівського державного науково-виробничого підприємства «Кварсит» про стягнення податкового боргу у сумі 2458310 грн. 55 коп.

Позивач посилався на те, що станом на 17 вересня 2021 року за відповідачем рахується податковий борг у розмірі 2458310 грн. 55 коп., що раніше не був заявлений до суду, який виник з причини несплати донарахованих штрафних санкцій та нарахованої пені, а саме земельний податок з юридичних осіб.

Як вбачається з матеріалів справи, податковий борг виник на підставі податкової декларації з плати на землю за 2021 рік від 29 липня 2021 року.

Докази оскарження зазначеної вимоги у судовому або адміністративному порядку в матеріалах справи відсутні. Доказів сплати податкового боргу відповідач не надав. Наявність податкового боргу на загальну суму 2458310 грн. 55 коп. підтверджена податковим органом шляхом надання суду розрахунку суми заборгованості, інтегрованою карткою платника податків.

Враховуючи вищевикладене, суд прийняв рішення, що позовні вимоги податкового органу підлягають задоволенню у повному обсязі.

За матеріалами Єдиного реєстру судових рішень.