Начальника Костянтинівської поліції підозрюють у перевищенні влади через смерть затриманого

Опубликовано moderator - May 03

Влітку 2019 у Костянтинівському відділі поліції помер затриманий. Слідчі вважають: він вихопив зброю у поліцейського та застрелився. При цьому був п’яний та в кайданках.

Про це повідомляє територіальне управління ДБР у Краматорську.

За версією слідства, 27 червня 2019 у Костянтинівський відділ поліції доставили 28-річного чоловіка за підозрою у крадіжці. В одному зі службових кабінетів поліцейські проводили слідчі дії.

При цьому, начальник сектору бив затриманого по голові та нецензурно лаявся, аби змусити затриманого визнати вину.

Смерть затриманого у Костянтинівському відділі – ДБР повідомило про підозру начальнику

За даними силовиків, ввечері того ж дня підозрюваний у приміщенні відділу поліції скоїв самогубство. Він вихопив в одного з поліцейських вогнепальну зброю та вистрелив в себе. Від отриманого поранення чоловік помер.

Зазначимо, влітку 2019 ДБР повідомляло: затриманий перед смертю був у кайданках. А за даними поліції Донеччини, в його крові знайшли 1,6 проміле алкоголю. Такий стан оцінюють як середнє сп’яніння. Для порівняння, максимальна допустима норма для людини за кермом 0,2 проміле.

Тепер майора поліції підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень, “що супроводжувалися насильством і діями, що ображають особисту гідність потерпілого за відсутності ознак катування (ч. 2 ст. 365 КК України)”.

Якщо його провину доведуть у суді, йому загрожує до 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Нагадаємо, поліція Донеччини повідомляла, що вранці 27 червня 2019 року п’яний чоловік напав на перехожу, кілька разів вдарив її. Спершу потерпілій вдалося врятуватися, але нападник наздогнав її, вкрав особисті речі. Які саме речі викрав нападник, поліція не повідомила.

Підозрюваного доправили до Костянтинівського відділення поліції. Далі, за версією слідства, під час допиту в службовому кабінеті, підозрюваний вихопив зброю у поліцейського та застрелився.

Н.Жукова «Вільне радіо».