Мешканцю Костянтинівки загрожує кримінальна відповідальності за незаконне зберігання зброї

Опубликовано moderator - Jul 26

Поліцейські вилучили у чоловіка набої, попередньо, пістолет ТТ та два магазини до нього. За даним фактом поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури розпочато досудове розслідування. 

Співробітники сектору кримінальної поліції відділу поліції № 2 (Костянтинівка) Краматорського РУП отримали інформацію про те, що 59-річний місцевий мешканець у себе вдома зберігає зброю.

В ході слідства, за фактом незаконного зберігання зброї та боєприпасів, правоохоронці провели за місцем мешкання фігуранта санкціонований обшук. Поліцейські виявили в помешканні предмет схожий на пістолет ТТ, два магазини до нього, набої різних калібрів.

Все виявлене вилучено для подальшого проведення експертиз.

Поліцією відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі

Нагадуємо, що добровільна здача зброї чи боєприпасів звільняє громадян від кримінальної відповідальності.
Якщо Ви знайшли вибухонебезпечні предмети або маєте інформацію про тих, хто їх незаконно зберігає, повідомте про це до поліції за телефоном 102.
 Краматорське районне управління поліції Донецької області

Раніше судимий чоловік отримав покарання за незаконний продаж канабісу

За публічного обвинувачення, яке підтримувала в суді Костянтинівська окружна прокуратура, 48-річного чоловіка засуджено за незаконне придбання, виготовлення, перевезення, зберігання та збут наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 309 КК України).

Прокурором у суді доведено, що 6 липня 2020 року мешканець м. Костянтинівки, раніше судимий за крадіжку та незаконне заволодіння транспортним засобом, незаконно збув покупцеві zip-пакет з канабісом. Вартість «товару» склала 300 грн.

Погодившись з аргументованими доводами прокуратури, суд призначив злочинцю покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.   

Костянтинівська окружна прокуратура

У Дружківці рецидивіста заарештовано за замах на умисне вбивство

За клопотанням Дружківського відділу Краматорської окружної прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 63-річному чоловіку, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні закінченого замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 7 липня 2021 року під час повернення грошового боргу колишньому роботодавцю 63-річний мешканець м. Дружківки, який половину років свого життя провів у місцях позбавлення волі, у тому числі за умисне вбивство та спричинення тяжких тілесних ушкоджень, почув від нього образливу нецензурну лайку на свою адресу.

З метою покарання кривдника зловмисник викликав його з будинку на вулицю та вдарив ножем у спину. З проникаючим ножовим пораненням 71-річного потерпілого доставлено до лікарні. 

Підозрюваного затримано правоохоронцями під час втечі з місця злочину. Досудове розслідування триває. 

Краматорська окружна прокуратура