Лото-маркети та продуктові крамниці – групу осіб засуджено за скоєння низки розбійних нападів

Опубликовано moderator - Feb 14

За публічного обвинувачення, яке підтримували у Костянтинівському міськрайонному суді прокурори Краматорської окружної прокуратури, ухвалено вирок стосовно 3 осіб за скоєння розбійних нападів, поєднаних з погрозою застосування насильства, з проникненням до іншого приміщення (ч. 3 ст. 187 КК України).

Суд встановив, що 3 грудня 2019 року, о 00:25, 18-річний мешканець м. Костянтинівки, раніше судимий за крадіжку та спричинення тяжких тілесних ушкоджень, перебуваючи у приміщенні лото-маркету в м. Дружківці, відштовхнув працівницю закладу руками та заволодів виручкою у сумі 5 000 грн.   

6 грудня 2019 року, о 05:24, зловмисник разом із 33-річним спільником увійшли у балаклавах і з пневматичною зброєю до продуктової крамниці у м. Костянтинівці. Поки старший погрожував двом продавчиням пістолетом, молодший забрав із шухляди столу 14 000 грн. Третій, 20-річний співучасник, «прикривав» нападників, спостерігаючи за місцем злочину з вулиці.   

У ніч на 10 грудня 2019 року трійця вчинила ще два аналогічні напади – на «VІР-лото» та магазин у м. Дружківці. Під загрозою застосування зброї правопорушники забрали у працівників закладів 500 грн та 300 грн відповідно.

Суд погодився з позицією обвинувачення та призначив молодшому з нападників покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років, а його спільникам - 4 років 6 місяців та 7 років, з конфіскацією майна.

Краматорська окружна прокуратура