Костянтинівський суд засудив підробника ковід-сертифікату

Опубликовано moderator - Jan 19

28 грудня Костянтинівський суд розглянув справу на мешканця Костянтинівки С.К-ва, який народився в Усть-Ілімські Іркутської області, РСФСР. 13 листопада 2021 року підсудимий, перебуваючи в магазині «KAZIMIR» на вул. О.Тихого, 174, без засобів індивідуального захисту, порушив карантинні вимоги та, на вимогу поліцейського, надав підроблений сертифікат.

Порушник свою вину визнав у повному обсязі та пояснив, що він побоювався робити щеплення від СОVID-19 та вирішив підробити сертифікат. В жовтні 2021 р. в Інтернеті він найшов відповідний бланк, в якому були проставлені реквізити та печатка КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Костянтинівської міської ради» Амбулаторія №1 код ЄДРПОУ 27458956, а також реквізити терапевту дільничного. Він його відредагував за допомогою комп`ютерних програм, зазначивши свої власні дані та вигадані дати вакцинації, після чого роздрукував на кольоровому принтері, якій йому дав у користуванні знайомий, а потім ще підписав кульковою ручкою від імені лікаря. Він розкаявся в скоєному та зобов`язався в подальшому не вчиняти правопорушень.

Суд ухвалив визнати підсудимого винуватим у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 358 ч. 1, 358 ч. 4 КК України «Кримінальні правопорушення проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян та кримінальні правопорушення проти журналістів; Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, а також збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 850 грн. А також стягнути на користь держави 4118 грн 88 коп. процесуальних витрат.

Речовий доказ – підроблене свідоцтво знищити.

За матеріалами Єдиного реєстру судових рішень.