Чорнобилець ледве не вбив друзів по чарці

Опубликовано moderator - Apr 09

12 березня Костянтинівський суд виніс вирок самотньому костянтинівському пенсіонеру, учаснику ліквідації аварії на ЧАЕС у вчиненні кримінального правопорушення проти життя та здоров'я особи; умисне вбивство (ч.2 ст. 15, п.1 ч.2 ст. 115 КК України). Розгляд справи показав, що чоловік 3 грудня 2019 року в себе дома разом зі своїми знайомими чоловіком та жінкою вживав спиртні напої. Під час розпиття виник словесний конфлікт. Коли знайомі лягли спати, пенсіонер пришукав металевий прут та наніс чоловіку не менше 4 ударів в область голови, а жінці не менше 7 ударів в область голови та лівої руки, що для двох є тяжкими тілесними ушкодженнями, небезпечними для життя.

Обвинувачений свою провину не визнав та пояснив, що жінка сама кинулася на нього битися, він впав, схопив що попало під руку і відбивався. Він зазначив, що під час досудового слідства співробітники поліції застосовували до нього заходи фізичного впливу і психологічного примусу, у зв`язку з чим він боявся за себе і давав показання, які були потрібні правоохоронцям. Він не знає, чому потерпілі наговорюють на нього. Але суд вирішив, що провина обвинуваченого повністю доведена, тому визнав пенсіонера винним, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років.

Храм ще будується, а його вже обікрали...

Ніде не працюючий мешканець с.Олександро-Калинове, розлучений, який має на утриманні малолітню дитину, раніше судимий, з початку травня 2019 року по усній домовленості із настоятелем храму «Святих Костянтина та Олени», охороняв будівельний майданчик цього храму, розташований за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, буд. 161 «б». При цьому мав безперешкодний доступ до металевого вагончику, пристосованого для відпочинку сторожів, розташованого на території будівельного майданчику. 26 травня 2019 року він викрав зі сторожки майно - саморобну піч, типу «Буржуйка», вартістю 1385,71 грн., електричний обігрівач «Binatone», вартістю 650 грн., після чого втік, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим спричинив матеріальний збиток потерпілому власнику майна. Обвинувачений свою вину у скоєнні визнав у повному обсязі, сказав, що вказані печі він здав на металобрухт, за що отримав приблизно 500 грн., які віддав в якості боргу.

Через декілька днів потерпілий помітив крадіжку, та він домовився з ним, що протягом трьох днів відшкодує шкоду, проте потерпілий все одно написав заяву до поліції. У вчиненому щиро кається, що вчинив не правильно.

11 березня Костянтинівський суд визнав обвинуваченого винним у пред`явленому кримінальному правопорушенні проти власності, крадіжці та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки. До покарання за новим вироком, частково приєднали невідбуту частину покарання за попереднім вироком і остаточно призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки 6 місяців.

Дивна боротьба з лівими алкоголем та цигарками

На минулому тижні Костянтинівський суд розглянув адміністративні матеріали, які надійшли від відділу поліції № 2 Краматорського районного управління поліції, ГУДФС у Донецькій області, а також від Управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Донецькій області(!). Мова йшла про Порушення порядку провадження господарської діяльності, а також про зберігання алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного збору встановленого зразка.

Що стало сумною традицією, всі чотири адмінсправи судді закрили у зв`язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

А мова йшла про:

— торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідної ліцензії на перехресті вул. Носулі - вул. Інтернаціональна;

— зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку;

— зберігання з метою реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

— торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідної ліцензії в торгівельному кіоску, розташованому по вул. Безнощенко, 4.

Неймовірна кількість горілчаних та тютюнових виробів були повернені законним володарям.

Ось така в нашому місті багато років існує дивна традиція писати протоколи, виймати товари, потім все повертати, потім знову писати, виймати та знову повертати...

За матеріалами Реєстру судових рішень.

Штрик ножем на Житомирській

10 березня о 16.30 на лінію «102» подзвонила мешканка нашого міста та розповіла, що її брат вдарив ножем свого знайомого. Слідство встановило, того ж дня 39-річний костянтинівець знаходився вдома по вулиці Житомірській у колі своїх знайомих. Присутні спілкувалися та вживали спиртні напої. Раптом між господарем та одним з гостей виникла сварка, кожен почав дорікати життєвими ситуаціями. Чоловік не витримав та вдарив свого опонента ножем у черевну порожнину. Внаслідок чого останній отримав проникаюче колото-різане поранення серця.
Поліцейські провели необхідні першочергові слідчі дії та вилучили на місці події речові докази.

Поліцією під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури 39-річному чоловіку повідомлено про підозру у скоєні правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України «Тяжкі тілесні ушкодження». Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Прес-служба Краматорського районного управління поліції.