Через горілку вбив близького друга

Опубликовано moderator - Apr 09

22 березня 2021 року Костянтинівський суд під головуванням А.Орчелоти виніс вирок по статті “вбивство через необережність” одруженому, не судимому пенсіонеру з Костянтинівки,

Суд встановив, що 19.01.2020 року, на Водохрещу разом зі своїм другом-сусідом, зранку вони пішли купатися на “Шламік”, та потім пішли додому до пенсіонера, де почали вживати спиртні напої. Сильно напідпитку пенсіонер взяв із сейфа належну йому мисливську рушницю, зарядив капсульовано гільзою, та поставив курок на бойовий взвод. Знаходячись у коридорі, він натиснув на важіль запирання та одночасно на спусковий гачок рушниці, внаслідок чого відбувся постріл у бік сусіда. В результаті чого заподіяв другу смертельне поранення у живіт, від чого приятель помер на місці.

Обвинувачений відмовився від дачі показів в судовому засіданні, зазначив, що йому психологічно тяжко відтворювати обставини, за якими він вбив свого близького товариша. Він визнав свою провину у повному обсязі. Шкодував про вчинене та щиро каявся. Вибачився перед дітьми та дружиною потерпілого. Відшкодував їм у добровільному порядку в сумі шістьсот доларів США моральні втрати. Сказав, що готовий нести відповідальність за скоєне, а також продовжувати відшкодовувати завдану шкоду.

Суд постановив, що це кримінальне правопорушення, відповідно до ст.12КК України, є нетяжким злочином, підсудний виявляє посттравматичний стресовий розлад. Обставинами, що пом`якшують покарання, суд враховує щиросерде розкаяння пенсіонера, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення та добровільне відшкодування завданого збитку. Обставиною, що обтяжує покарання, є вчинення кримінального правопорушення особою, що перебуває у стані алкогольного сп`яніння. Родиною вбитого заявлено  цивільний позов на стягнення з обвинуваченого морального збитку у розмірі 400000 грн.

Суд визнав пенсіонера винуватим у вбивстві через необережність та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років, звільнив відбування на випробування з іспитовим строком на 3 роки. Зарахувати в строк відбуття покарання строк попереднього ув`язнення та перебування під вартою пенсіонера з 19 січня 2020 року по 15 квітня 2021 року. А також стягнути з обвинувачуваного відшкодування моральної шкоди 300000 та витрати на проведення судових експертиз зброї у загальному розмірі 10 048 грн.

За матеріалами Реєстру судових рішень.

Наші чоловіки — самі наївні чоловіки у світі!

До відділення поліції звернувся 52-річний мешканець Костянтинівки та розповів, що хотів придбати через інтернет запчастини. Зробивши передплату на вказаний продавцем рахунок у сумі 10 570 гривень, своє замовлення не отримав. В аналогічну пастку шахраїв потрапив ще один костянтинівець, який сплатив передплату за швейну машинку у сумі 540 гривень, але замовлення не отримав і продавець на зв’язок більше не вийшов. За обома фактами розпочато досудове розслідування за фактом шахрайських дій.

В умовах карантину через певні обмеження особливої актуальності набуває купівля-продаж товарів через інтернет. Робити онлайн покупки, а не бігати по магазинах, сьогодні воліють все більше людей. Такий вид торгівлі має низку переваг, зокрема значно економить час, сили та гроші покупця. Але для шахраїв це платформа для злочинного заробітку.

Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв – звертайтесь до найближчого відділу поліції або дзвоніть на номер «102».

Крадіжки на горищах багатоповерхівок на б.Космонавтів

Останнім часом до поліції періодично стали надходити повідомлення про крадіжкі в Костянтинівці кабельно-провідникової продукції, яка належить телекомунікаційній компанії. Отримав оперативну інформацію відносно костянтинівця, що, можливо, причетний до серії крадіжок кабелів, правоохоронці встановили, що, за попередніми даними, він як раз і зрізав кабелі з горищ багатоквартирних будинків. «Працював» переважно у нічний час по бульвару Космонавтів.

Відносно фігуранта проводиться досудове розслідування по трьом фактам крадіжок, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України.  Чоловік перевіряється на причетність до аналогічних правопорушень.

Краматорське районне управління поліції.