Браконьєру, що під час нересту ловив на Клебан-Бику, "світить" 3 роки

Опубликовано moderator - Apr 23

На території Донецької області проходить спецоперація "Нерест", під час якої відбувається посилений контроль за водоймами. 7 квітня, зранку сектором реагування патрульної поліції СРПП Костянтинівки було затримано невідомого чоловіка, який скоїв злочин за ч. 1 ст. 249 КК України "Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом" на території “Регіональний Ландшафтний Парк "Клебан-Бик". Риба та сітки були вилучені, за  даними фактом відкрито кримінальне провадження та триває досудове розслідування.

Поліція Костянтинівки нагадує, що у період нерестової заборони за незаконний вилов риби передбачений штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років.

Це перший такий “поліцейський улов” при новому керівництві РЛП. Нагадаємо новому керівнику РЛП Михайлу Володимировичу Вишневецькому, що "Провінція" надрукувала пропозиції спеціально для нього - що треба зробити в парку. І одна - встановлення камер відеоспостереження проти браконьєрів, чого так не хотів його попередник.

Краматорське районне управління поліції.

Гарні та негарні справи правоохоронців

На минулому тижні Костянтинівський міськрайонний суд своїм рішенням показав гарну і погану роботу костянтинівських правоохоронців.

Суддя А.Міросєді визнав винуватим костянтинівця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та призначив покарання у виді штрафу у розмірі 85000 грн. з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених алкогольних напоїв!

Не будучи суб'єктом підприємницької діяльності та не маючи ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, обвинувачений розробив схему незаконного придбання з метою збуту, зберігання з цією метою та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Під час обшуку житлових та нежитлових будівель, де він працював, виявлено та вилучено більше тисячі пляшок алкогольної продукції.

Всього в ході обшуків виявлено та вилучено більше 500 літрів алкогольної продукції з ознаками фальсифікації.

Обставиною, що пом'якшує покарання, суд вважав щире каяття у скоєному та гарна характеристика за місцем проживання.

Також на користь держави з засудженого стягнуто 2 тис. грн. за експертизу спиртовмісних сумішей.

Суддя А.Орчелота, навпаки, в своєму рішенні вказав на недолугу роботу костянтинівських поліцейських. Вони склали адміністративний протокол на мешканця с.Марково, студента КПБЛ № 39 за те, що він, знаходячись на території цього навчального закладу, палив цигарки.

Але протокол був повернутий до Костянтинівського ВП Бахмутського ВП ГУНП для належного оформлення у зв'язку з виявленими недоліками.

Протокол поліцейські без опрацьовування подавали знову і суд знову його повертав. І так тричі!

Суддя, що буває вкрай рідко, у своєму рішенні відмітив погану роботу правоохоронців:  “Враховуючи, що невиконання постанови суду про доопрацювання, а також тривале направлення до суду матеріалу про адмправопорушення призвело до затягування строків розгляду справи і, як наслідок, неможливості розгляду судом справи по суті та уникнення особою, яка притягається до адміністративної відповідальності адміністративного стягнення, вважаю за необхідне повідомити начальника Краматорського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області про встановлені недоліки роботи відділу поліції № 2 Краматорського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області, що призводять до закриття провадження у справах про адміністративні правопорушення”.

“Провінція” неодноразово писала про вкрай погану роботу наших поліцейських по складанню адміністративних протоколів. Бувало, що за рік їх було повернуто до 500 разів, що перевантажило роботу суду, та й самім поліцейським, що нічим більше займатися?

Начальники костянтинівської поліції змінюються, а судді продовжують повертати на доопрацювання протоколи та виказувати у рішеннях своє обурення.

За матеріалами Реєстру судових рішень.