Затверджені нові карантинні вимоги для закладів освіти

Опубликовано moderator - Sep 13

Відповідний документ з`явився на сайті МОЗ напередодні початку нового навчального року. 

Більша частина вимог залишилась в колишньому вигляді. Як то: пересування учнів початкових класів школою відбувається без масок, а для учнів старше 12 років носіння масок під час пересування — обов`язкове.

Як і раніше вчителям на уроках рекомендовано застосовувати захисні щитки. Провітрювання класу — після кожного уроку, протягом 10 хвилин. Загалом усі працівники мають бути забезпечені маскою на кожні три години роботи. Керівництво закладу повинно розробити маршрути та розклад, за яким учні приходять у школу, щоб уникнути скупчень дітей і т.ін. 

Із нового — знімається вимога допуску працівника лише після проведення термометрії. Водночас лишається вимога не допускати працівника в разі температури вище 37,2 і ознак респіраторного захворювання. Якщо вчитель це виявив підвищення температури дома — потрібно попередити керівника та не виходити на роботу і звернутися по медичну допомогу. 

Ще одна нова вимога до працівників — спілкуватися одне з одним з користуванням захисною маскою. 

Рукавичками, масками респіраторами або щитками, а також окулярами, мають бути забезпечені працівники харчоблоку на видачі їжі та ті, хто проводить розрахунки. 

Власн. Інф.