Бажаєте зустрітися з радником мера – йдіть до суду по скандальних справах

Опубликовано moderator - Nov 29

Згідно розділу «Список справ, призначених до розгляду» сайту «Судова влада України»:

24 листопада, в Костянтинівському суді на 9.00 суддя О.Леміщенко буде розглядати кримінальну справу №233/2823/18 — «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», в якій звинувачується депутатка Краматорської районної ради від партії «Слуга народу» А.Чайковська, завідуюча костятинівського дітсаду №9 «Оленка». Справа розглядається з 2018 року. 

25 листопада, в Артемівському суді на 9.31 суддя О.Погрібна буде розглядати також скандальну кримінальну справу №219/8629/20 — умисне нанесення мешканцем Костянтинівки О.Тарасовим легких тілесних ушкоджень потерпілій Л.Короткевич («Провінція» про це писала у попередньому числі та давала жахливі фото «справи рук насильника»).

У першому випадку справа йде про розкрадання бюджетних коштів. Згідно позову, «з обвинуваченої А.Чайковської на користь управління освіти міської ради м.Костянтинівки суд повинен стягнути 134792 гривень».

Згідно другої справи, по якій побиття жінки є вже не одноразовим, суд може покарати кривдника — від штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, до виправних робіт на строк до одного року.

Але гарному поповненню бюджету Костянтинівської громади та покаранню кривдника буде давати супротив радниця Костянтинівського міського голови Л.Барінова. Тому що по цих та багатьох інших справах, які розглядаються в судах не тільки Костянтинівки, вона працює оплачуваним адвокатом.

Як на це дивиться наш Костянтинівський міський голова? В «Провінції» це питання підіймалося неодноразово – але міський голова продовжує ігнорувати це питання.

Цікаво, що Людмила Барінова була призначена радником міського голови згідно Розпорядження голови від 28 травня 2021 року. В цьому, нахабно закритому від мешканців громади розпорядженні, однаковим з Баріновою формулюванням, радницею була призначена й Віолета Суханова: «Призначити радником міського голови (патронатна служба з 01.06.2021 року) на строк його повноважень з оплатою та функціями згідно строкового трудового договору-контракту…». 

Тобто, як і В.Суханова, Л.Барінова, скоріше всього, отримує за роботу радницею зарплатню?! І в цей час продовжує адвокатську діяльність!

Поки не зрозуміло – який напрямок діяльності у радниці Л.Барінової, але, згідно цих справ, можна зрозуміти, що вона працює проти поповнення бюджету та захищає насильників.

За матеріалами сайтів «Судова влада України» та «Єдиний реєстр судових рішень».