Проект “АНТИПАЛ-2022”: двірники вбивають мешканців багатоповерхівок

Опубликовано moderator - Nov 11

Це ж треба бути такими байдужими до здоров’я мешканців, хоча б до свого здоров’я, що бути такими упертими та постійно палити листя в густонаселеному місці Костянтинівки. Двірники Служби єдиного замовника знову “вбивають” мешканців будинків №18,20,22,24,26 по б.Космонавтів та будинку №48 по вул.Громова. Ми їх ловили весною. Викликали поліцію. Ясна річ, що говорили, що це не вони. Але дві величезні купи листя, які знаходяться поряд через 200 метрів, чомусь одночасно запалали та перетворилися у вулкани отруєних речовин.

Це повторилося на цих вихідних. Знову в суботу вечором хтось підпалив ці дві купи, вони файно так палали, що викликали пожежників, які залили одну купу водою та поїхали. Ми були в неділю та понеділок — купи димили так, що люди не бачили один одного за 10 метрів. І, розумієте, що в дитячий садочок №4 (“Попелюшка”), що безпосередньо в цьому місці, з ранку в понеділок батьки стали приводити дітей та залишати їх з вихователями на вулиці — ДИХАТИ ПОВІТРЯМ!

Минулого разу двірники “відморожувалися”, що нічого не знають і не бачили. “Так чому пожежників в понеділок не викликали?”, - питали ми. “Так ми такі бідні, що в нас телефонів немає...”. “Так попрохайте мешканців, що дихають димом — вони викличуть”.

Отака розмова глухого з німим...

Керівник цими двірниками, начальник СЕЗ Тетяна Щелкунова пообіцяла провести з ними бесіду. Ми їй нагадали, що двірники та вона - посадові особи, тому штраф їм тепер буде до 150 тисяч грн! Ще розповіли про наш проект “АНТИПАЛ-2022” та попередили, що тепер за всім цим ми будемо дивитися та фіксувати все дроном. Тобто, нехай знають, що паління для них тепер — як тюрма.

Також цікавинка буда у дворі будинку №11 по б.Космонавтів. Ми в минулому випуску писали, як спрацювали тут камери відеоспостереження, що виявили підпальника. Тоді теж викликали пожежників, вони теж приїхали, залили палаючи листя водою та поїхали. Але листя стали тліти та знову возгоратися. Підпальником виявився 50-річна людина, яка на питання: “Що ж ти, падлюка, робиш?”, здивовано відповів, що робить це багато років, бо вважає це за допомогу двірникам!? У зв'язку з тим, що листя продовжували тліти, ми поставили цю людину перед вибором — чи ми несемо заяву на поліцію і буде 17 тисяч штрафу, чи він все негайно затушить. Підпальник вибрав друге. Після цього, нарешті, тут можна було дихати.

Але у вівторок з'явився головний ворог цих підпалів. Нарешті повітря в місті (бо приватний сектор палив, як скажений) стало чистим. І люди, особливо хто хворіє чи перехворів ковідом, можуть спокійно дихати. Цій ворог - дощ і ми будемо молитися, щоб він був надовго.

Мета нашого проекту — збирати не тільки факти підпалів, але й шукати пропозиції. І одна з таких - в посадові обов'язки двірників записати, що вони зобов'язані не просто не палити листя та сміття, а ТУШИТИ все, що горить, чи димить на їх території. Нам здається, це буде дієве.
 Керівництво проекту “АНТИПАЛ-2022”.