Починається проект «АНТИПАЛ» - підпалщики, готуйтеся до покарання!

Опубликовано moderator - Nov 05

Шановні Костянтинівська, Іллінівська та громади нашого регіону! З цієї осені до весни 2022 року, завдяки підтримці Міжнародного фонду «Відродження», за фінансуванням держави Швеція ГО «Бахмат» разом з Костянтинівською ЗОШ №9, газетою «Провінція», Дитячим екологічним парламентом ДОЕНЦ, Донецькою обласною екологічною інспекцією, Донецькою обласною організацією партії зелених України, Донецькою обласною жіночою екологічною організацією «МАМА-86», Харківською екологічною групою «Печеніги» починаєм реалізацію проєкту «АНТИПАЛ-2022». Головна мета проекту – створення системи збору та реагування на сигнали про порушення пов’язані з палінням стерні, очерету, листя.

На минулому тижні вже проведені заходи:

1. Зустріч з мешканцями мікрорайону Красний Октябрь Костянтинівки, обговорення ситуації по несанкціонованим підпалам листя та сміття, перш за все на вулиці Слов’янська та близлежачих. Мешканці попереджені – що тепер за їх діями буде слідкувати дрон і все буде зафіксовано.

Кожен, хто палить листя чи сміття буде оштрафован на велику суму еко-існпекцією та поліцією. А від молоді проекту ще отримають Повідомлення про внесення підпалщиків до списку вбивць людей та природи.

2. Молодь ЗОШ №9 виявила та потушила вогнище загоряння в балці за лікарнею №1. Проводиться робота по пошуку винуватців.

3. Завдяки керівнику Донецької обласної організації Партії Зелених України В.Токаю, місцевим активістам, членам ГО «Бахмат», журналістам «Провінції» знешкоджене багаторічне тління листя та сміття у балці нижче 5 ставу (біля вулиці Цинкова). Від якого багато часу задихався в диму весь мікрорайон. Це сталося завдяки професійній роботі пожежної команди МНС. Від мешканців отримана подяка. Група проекту продовжує слідкувати за ситуацією.

4. В селі Олександро-Шультино було зафіксовано підпал трави місцевим фермером, який займається вирощуванням зернових. Поліція разом з екологічною інспекцію виявила винуватця та склала адміністративний протокол для подальшої передачі до суду.

5. Завдяки встановленим камерам відеоспостереження на будинку №11 по бульвару Космонавтів було встановлено хто підпалив кучу листя у дворі будинку. Матеріали готуються для передачі у правоохоронні органи.

Ми звертаємося до всіх небайдужих до чистого повітря та чистої природи – приєднуйтеся. Ми готуємось до спільній співпраці та вважаємо, що тільки разом зможемо вирішити нарешті багаторічне невирішене питання незаконних підпалів. В наших планах, окрім постійного збору та аналізу інформації, проведення координаційних зустріч (поки що он-лайн).

НЕ ДАМО СЕБЕ ВБИВАТИ ЕКОЛОГІЧНО НЕГРАМОТНИМ (ТОМУ ЩО ВБИВАЮТЬ Й СЕБЕ) ВБИВЦЯМ!

Контакт: 0662723004.

Керівництво проекту «АНТИПАЛ-2022».