Олексі Тихому 27 січня виповнилося б 95 років

Опубликовано moderator - Jan 31

Дату його народження на Донеччині визначають з початку Незалежності. Починали з Олексієво-Дружківки, Дружківки, а з 2007 року ми постійно їздимо на місце його народження в Їжівку, проводимо молебень, покладаємо квіти.

Олексини читання в Костянтинівській райадміністрації під час майдану - січень 2014 рік.

Влада завжди підтримувала заходи по вшануванню нашого пророка. Обласна так взагалі задовго до війни видала двотомник та розробила Положення про «Олексини читання» та розповсюдила по всіх школах.

Але тепер місце народження Олексія Івановича в Костянтинівській громаді. І що? Нам сказали, що захід буде проведено 26 січня в Центральній бібліотеці. Молодці – тепер в бібліотеці, серед заходів по Т.Шевченко, Л.Українкі, буде звучати ім’я О.Тихого.

Влада чомусь не враховує, що він, на відміну від Тараса та Лесі, у нас, за пару кілометрів від Центрального ринку народився… І Новодмитрівський ліцей має стійку традицію на цей день шанувати Олексу.

Новодмитрівський староста Н.Яковлєв, протоієрей ПЦУ отець Костянтин Кузнєцов, Товариство імені Олекси Тихого організовують та проводять 27 січня заходи по шануванню пам’яті нашого великого земляка. Всі бажаючі запрошуються у Новодмитрівку до Храму святого Димитрія Солунського на 12.00.

І коли стало всюди тихо
І люди усі маленькі
принишкли, як миші руденькі
Виходить учитель Тихий,
Виходить поет Руденко
І твердо без гаму і грому,
Без надії на оборону,
Спокійно наперед ступає.
Так йшов його предок на палю.

Є.Сверстюк.

Товариство ім.О.Тихого.