В нашому місті вилучено «лівих» цигарок на 340 тисяч гривень

Опубликовано moderator - Nov 26

У результаті реалізації оперативної інформації, 6 листопада правоохоронці виявили місця накопичення та реалізації нелегального тютюну у Костянтинівці. На вказаних об’єктах міжвідомча група у складі оперативних співробітників Краматорського прикордонного загону, представників ДФС та СБУ в Донецькій та Луганській областях виявила 17 ящиків цигарок. Частина тютюнових виробів була без марок акцизного податку, інші – з акцизними марками Республіки Білорусь та РФ. На сигаретних пачках містилися попереджувальні написи українською, російською та молдовською мовами.

Щодо власників товару, представники ДФС склали протокол за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нелегальний тютюн вилучено встановленим порядком. Загальна сума оцінки  вилученого становить 340 тисяч гривень. Наразі встановлюється походження товару та обставини правопорушення для прийняття подальших правових рішень.

Також під час санкціонованих обшуків у Покровску, Торецьку і Дружківці було вилучено понад 330 ящиків цигарок, близько 60 тис. пляшок і більше 570 тетрапаків алкогольної продукції.

Після підрахунків з’ясувалося, що загальна сума підроблених товарів становить 13,5 млн гривень.

За інформацією адміністрації Державної прикордонної служби України.