Радниця О.Азарова з тріском програла першу інстанцію по захисту насильника

Опубликовано moderator - Dec 06

Цей матеріал газета присвячує загальнодержавної Акції “16 днів проти домашнього насильства”

26 листопада Артемівський суд виніс вирок по резонансній справі (ми неодноразово писали) - кримінальному правопорушенню проти життя та здоров'я людини — нанесення умисних легких тілесних ушкоджень. Обвинуваченого костянтинівця О.Тарасова захищала Людмила Барінова, що зараз розпорядженням міського голови оформлена та працює на посаді (за гроші) радника Костянтинівського міського голови О.Азарова. 

Як це можливо — чекаємо відповіді від міського голови.

Згідно судовому рішенню, О.Тарасов (на момент скоїння злочину працюючий у ТОВ «Донбудмонтаж-2015») 22.07.2020 року “діючи умисно, на ґрунті неприязних відносин, з метою спричинення тілесних ушкоджень, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, несподівано для потерпілої, стоячи обличчям к обличчу, наніс дерев`яною рукояткою господарчого інвентаря удар по передпліччю лівої руки з лівого боку та лопатці ззаду, потім наніс ще один удар в районі нирок сзаду, та третій удар по верхній частині стегна лівої ноги збоку. Внаслідок чого жінці були спричинені тілесні ушкодження у вигляді синців на лівому плечі, спині, лівій сідниці, які потребують для одужання строк не більше 6 діб і відносяться до легких тілесних ушкоджень”.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково, пояснивши, що потерпіла - його колишня дружина, заборонила повару, який працював у її закладі, годувати його. Проте, повар його нагодувала, у зв`язку з чим, потерпіла повара звільнила. Тому він приїхав до “колишньої” на дачу для з`ясування цього питання та мав намір примиритися. Але вона вдарила його вилами та розбила окуляри, після чого він вихопив вили та вдарив дерев`яною рукояткою потерпілу по сідниці, потім поїхав на автомобілі, а потерпіла викликала поліцію.  

Але суд ці пояснення обвинуваченого розцінив, як спробу ухилитися від покарання за вчинене та спосіб захисту.

Проаналізувавши пояснення потерпілої, свідків та матеріали кримінального провадження суд вважав доведеною вину обвинуваченого у скоєнні ним кримінального проступку. 

З урахуванням обставин справи та особи обвинуваченого, який за місцем роботи характеризується позитивно, на обліку у нарколога та психіатра не перебуває, приймаючи до уваги його відношення до вчиненого злочину, з урахуванням думки потерпілої, яка наполягала на суворому покаранні, та висновків досудової доповіді уповноваженого працівника органу пробації про те, що виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі можливє та не становить високої небезпеки для суспільства, суд ухвалив призначення підсудному покарання, необхідного і достатнього для виправлення у виді штрафу 850 грн. А також повністю задовольнив заявлений потерпілою цивільний позов про стягнення моральної шкоди в сумі 20000 грн.

Завдану моральну шкоду потерпіла мотивувала тим, що вона перебувала з О.Тарасовим у зареєстрованому шлюбу, під час якого, останній неодноразово вчиняв сварки та фізичне насильство щодо неї. Після подій, які відбувались 22.07.2020 р., вона відчуває душевні страждання, психологічне приниження, безпорадність, перебуває у стані хвилювання, страху повторення ситуації.

Відео з цього судового процесу можна подивитися на сайті “Провінції”.

За матеріалами Єдиного державного реєстру судових рішень.

Справка

По інформації Костянтинівської поліції, станом на 25.11.2021 на профілактичному обліку в у них перебуває 182 осіб (у 2021 році взято на облік 152), які скоюють насильство у сім’ї, з яких 162 чоловіки, 20 жінок та 1 дитина-кривдник. У 2021 році по домашньому насиллю складено 253 адміністративних протоколи, з них: 

• до суду направлено – 253;
• рішення не прийнято – 3
• звільнено від відповідальності - 54;
• закрито за ст. 247 КУпАП - 31;
• накладено стягнення у вигляді:
1) штрафу - 104;
2) громадських робіт – 52;
3) адміністративного арешту – 8
4) попередження - 1.