При Азарові розвивається та квітне “місто розливаєк”

Опубликовано moderator - Jan 31

Алло! Пане Олеже Анатолійовичу, ви дивитеся сайт міської ради? - хочеться запитати міського голову. На зауваження, що по точках «розліваєк» вже зафіксовано по десятку порушень на кожну, ви ще в серпні 2021 року обіцяли, якщо буде хоча б три зауваження на незаконний продаж алкоголю та цигарок в одному кіоску, то буде подано до суду, щоб його закрити. Бо, як ви казали: “Одне зауваження — випадок, два — співпадіння, три — вже система. А суддям треба система!”.

Тому і були організовані рейди по збору таких порушень. І що? Рейди добросовісно “пашуть”, складають безліч протоколів, викладають все на сайті, але далі — нічого...

Ось на сайті перелік суб’єктів господарювання, які були перевірені три та більше разів та в яких кожен раз були порушення по реалізації підакцизних товарів:

Закусочна "Козерог", вул. Європейська; Маг. "Риф", вул. Європейська,17. Кіоски: вул. Театральна, 1; перехрестя вул. Злагоди, 18 — Трудова, 5; вул. Поштова, 20; вул. Бахмутська, 284; вул. Європейська, 28; вул. Ціолковського, 32; пр. Ломоносова, 134б; вул. Ціолковського, 67; вул. Ціолковського, біля б.21; вул. Чернигівська, 19; вул. Громова, 32 (біля АТС); вул. Мінська, 145а; вул. О.Тихого (зуп. автобусу з/вокзалу); “Міні-маркет” (біля закусочної "Ласточкіно гніздо”), вул. Бахмутська, 283а.

19 січня ми взяли участь у черговому рейді по таких “розлівайках”.

До тих, в кого три та більше зауважень, були додані торгові точки за адресами: б. Космонавтів, 20б; Інженерна, 60; Інтернаціональна, 305; Ломоносова, 258; Носулі, 52; Ціолковського, 67; 13-ти розстріляних, 191-193; Центральна, 32; Безнощенко, 4а; О.Тихого, 79а; Мірошніченко, 71; Леваневського, 17б; Носулі, 45.

І це тільки “верхівка айсбергу” — бо у нас таких точок більше сотні (нагадаємо, у Маріуполі їх менше сотні!). І це при тому, що більшість точок під час рейду чи вже закриті (попередили), чи закриваються, коли до них підходиш, і ніяк не реагують на вимоги перевіряючих.

Ви здивуєтеся, але мало того, що толку від цих рейдів — нуль (раніше ми говорили, що є «колосальний ефект» — вони закриваються на цілих пів години після перевірки, зараз вони відкриваються відразу, коли перевіряючі відійшли), за цей час відкрилися нові розливайкі! Наприклад, на початку Новоселівки — біля 1-ї лікарні - прямо на трасі білий кіоск. Ми його “застукали на “горячому” — пенсіонер-велосипедист купив сто грамів самогону (є відео).

Окрім цього, під відеозапис нам продали самогон на Червоному та на зупинці “Супутник” по вул. Леваневського (тут взагалі — цілу пляшку!).

Але, найбільш вражаюча ситуація з магазином “Рассвет”, що біля 5-ї лікарні (нижче комплексу “Чемпіон” по вул. Безнощенко, 4а). Тут податківці та робітники виконкому самі «втрачають дар мови» — вже котра перевірка показує, що торгують тут взагалі без документів. Не говорячи вже про спиртне — пів зали займають 5-ти ярусні ряди всілякого алкоголю. Чиновники, що були в рейді, пошепки кажуть, що «в них криша серед високопосадових правоохоронців». І що – ця влада, як і попередня, боїться їм слова сказати???

вул. Безнощенко, 46 маг. "Рассвет"

Рейди стали якоюсь декорацією та імітацією боротьби з цим злом. Одного перевірили – інформація про «шмон» відразу передається багатьом іншим. Тому, наприклад, наш головний індикатор продажу «лівих цигарок» під носом у податківців та правоохоронців - кіоск на вході ринку Ювілейний - був закритий.

Продавці ведуть себе нахабно – не реагують на вимоги навіть поліцейських. Наприклад, в магазині по вул. Носулі, що поряд з храмом, відмовилися показати що знаходиться в холодильнику в торговельній залі. Це тепер така знахідка в Констахе – закривати алкоголь «ізоляційною шторкою».

Чи дочекаємося ми від влади закриття хоча б однієї такої «нахабної точки»? Ну, щоб іншим не кортіло… Чи захоче влада не на словах, а справою підтримати бізнес, який платить податки та поповнює бюджет?  «Треба йти акуратно, бо за цим існують родини, доходи і еко-система нашей громади. Я маю піклуватися про все разом!», - сказав на круглому столі О.Азаров.

І ми гарно знаємо цю «еко-систему», бабло з якої осідає в кишенях цинічних чиновників. До речі, ви ж не забули, що головні очільники нашої громади – професійні податківці. А чи бувають вони колишні?

P.S.
Коли верстався номер, нам повідомили, що 26.01.2022 у міськвиконкомі відбудеться "круглий стіл" по підведенню підсумків по "розлівайкам". Підробиці в наступному номері газети

В.Березін