Чому наша поліція мовчить і про смерті і про шахраїв?

Опубликовано admin - Jan 24

Абсолютне нехтування роботою з громадскістю та ЗМІ костянтинівських правоохоронців зашкалює. Якщо підняти всі наші сигнали та факти порушення законодавства, що ми давали у 2021 році — реакція від поліції була нульова. Хоча вона повинна реагувати і на публікації в газеті.

Це не тільки підриває довіру до правоохоронців, але, головне, — працює на кримінальні елементи, які можуть продовжувати скоювати злочини.

Так ми повинні самі узнавати та інформувати громадян про пограбування, що сталося 17 січня у п’ятиповерхівці на вулиці Поштовій. Сюди в обід в квартиру, на другий поверх (кодовий замок на дверях під’їзду зламався), піднялися дві жінки та чоловік. Вони постукалися та представилися господарці (жінці глибоко похилого віку) робітниками водоканалу. Та відчинила двері (потім пенсіонерка не змогла пояснити — чому, бо раніше нікому не відчиняла). Жінки почали показувати якісь папери та пояснювати про якийсь борг та перерахунок. Поки жінка отямилася — вони вже прошмигнули по кімнатах та швидко зникли. А з ними пропали 18 тисяч гривен.

Про це узнала донька потерпілої коли повернулася ввечорі з роботи, яка й викликала поліцію.

На жаль, наша поліція знову “зіграла на злочинців” — оперативно не вивісив інформацію (оперативку) про цю групу шахраїв, щоб попередити мешканців міста.

Вже є і сторінка у фейсбуці (там більше про пафос та свята), але продовжується нехтування сучасними методами боротьби з злочинністю. Ми про схожі випадки вже неодноразово писали — невже це важливе тільки журналістам?!

Дуже просимо прочитати це, та довести особливе своїм стареньким родичам, щоб були уважні.

А мешканцям багатоповерхівок рекомендуємо поставити камери спостереження, бо це не дорогий, але ефективний (є досвід, наприклад, в будинку №11 по б.Космонавтів) спосіб забезпечити себе від злочинців.

Також нам подзвонили люди та сказали, що зранку в неділю, 17 січня, в районі вулиці Лівобережна (де підстанція “Автоскло”), їх знайомий, коли їхав на своєму автомобілі, то побачив лежачу молоду людину. Підійшов і зрозумів, що людина мертва.

Але поліція про цей випадок, чомусь, мовчить. Вони, находячись практично від редакції “Провінції” через дорогу, пропонують нам за інформацією звертатися в Краматорське управління. Невже це працює на їх довіру?

Просимо Обласне управління поліції звернути на це увагу.

В.Березін