Сьогодні День єднання - згадаємо про переселенців, які фізично об'єднали державу

Опубликовано Berezin - Feb 16

Давайте будемо чесними - День Єднання у нас, навіть якщо його тільки у 22-му призначили, вже не прижився. Я спеціально моніторів сьогодні все, що можна - жодного державного свята не відмічали так, м'яко кажучи, скромно.

Сьогодні День єднання - згадаємо про переселенців, які фізично об'єднали державу

Ось від Кабміну Мінінтеграції написало пару речень і все:

https://minre.gov.ua/2024/02/16/16-lyutogo-den-yednannya/

Ну провели, провели денеде тендітні заходи, щось поспівали, поговорили. Але всі, впевен, абсолютно всі, так і не розуміють, навіщо це, коли є День Соборності, тобто День Злуки, тобто ДЕНЬ ЄДНАННЯ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ!?

Ну ясно, що Зеленський вигадав це свято з перепугу перед наступом рашистської орди, але що воно дало?

Але я не говорю, що його треба заборонити. Ні, я цілий день чекав іншого. Чекав, що в містах, яки прийняли тисячі та десятки тисяч переселенців вдохнуть в цій День нове життя - зберуть нас всіх разом, подякують за те, що обрали ці громади, що разом жили два роки, разом долали негаразди, та продовжуємо жити, а багато з нас і залишаться тут назавжди.

Так хотілося, щоб влада нас зібрала та в дружній обстановці розповіла, що зробила за 2 роки та планує робити з ВПО далі, щоб переселенці подякували, розповіли про своє житіє, надали свої пропозиції.

Не сталося.

І це показник нашої реальної роз'єдності.

Та й насправді День Переселенця України буде 24 лютого і ви самі розумієте чому.

Я теж вважаю, що люди, які мешкають в громадах вже, практично, по 2 роки не переселенці, не гості, навіть, не друзі. Ні, ми в Києві - кияни, в Дніпрі - дніпряни, в Тернополі - тернополяни, в Бережанах - бережанці. Тому що 2 роки - це величезна частка життя, тому що ми вже мало відрізняємося, а через рік, два взагалі не будемо відрізнятися від тих, хто живе тут більше, тобто 3-5-10 і більше років.

Все, друзі, ні єрепеньтеся - подивіться: навколо мешкають люди, які ні менш нашого потребують допомоги. І хто в цьому винен - держава-агресор, рідна держава, влада та інше - не так вже й важливо.

Давайте просто поважати приймаючу громаду та її мешканців, будемо працювати на її та свій імідж та авторитет.

А головне - будемо українцями та працювати на Перемогу!

Володимир Березін.