Церкви Костянтинівки проти військової агресії Росії

Опубликовано Berezin - Mar 04

Увага - завтра 5 березня (субота) о 10.00 у сквері "Театральний" відбудеться молебень за мир і припинення війни! Будуть присутні представники всіх конфесій нашої громади.

А сьогодні 4 березня о 12.00 в церквах пройшли, як сказано на сайті міськради "молебні про мир та захист Української держави".

Церкви УПЦ МП прочитали звернення Священного Синоду Української Православної Церкви, в якому "з великою скорботою і болем" визнається, що "війна прийшла на нашу рідну українську землю". Говориться, що "Українська Православна Церква завжди підтримувала і підтримує державний суверенітет та територіальну цілісність України. Ми повністю розділяємо біль і страждання нашого народу... Наші храми цілодобово відкриті для тих, хто потребує захисту під час обстрілів... Усвідомлюючи особливу духовну відповідальність, звертаємось сьогодні до Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Ваша Святосте! Просимо Вас підсилити молитву за багатостраждальний український народ, сказати Ваше першосвятительське слово щодо припинення братовбивчого кровопролиття на українській землі і закликати керівництво Російської Федерації до негайного припинення бойових дій, що вже погрожують перетворитися на світову війну...".

https://news.church.ua/2022/02/28/zvernennya-svyashhennogo-sinodu-ukrajinskoji-pravoslavnoji-cerkvi-vid-28-lyutogo-2022-roku/?fbclid=IwAR34DDzx…

В соборному храмі Помісної Цервки України молебень провели благочинний о.Костянтин та капелан костянтинівського підрозділу тероборони о.Володимир.

Отець Костянтин призвав всіх православних костянтинівців обєднатися навколо каноничної ПЦУ та не проводити нейтральні молебні за мир, а за перемогу України, за підтримку наших військових, яки віддають життя за те, щоб у нас був мир (див. проповідь нижче).

С заяви Блаженнійшего Митрополита Київського і всієї України Епіфанія:

«Кремль розширює свою агресію, використовуючи риторику „захисту православ’я“. Не чекайте, поки ваші керівники наважаться припинити мовчання і, нарешті, щось сказати на захист миру, на захист України — зробіть це кожен особисто... Агресор повинен почути і побачити, що ви не чекаєте його, не потребуєте його війська і його влади...».

https://www.pomisna.info/uk/vsi-novyny/mytropolyt-epifanij-zaklykav-do-zahystu-ukrayiny-vid-rosijskoyi-agresiyi/

А це пресвітер нашої протестанської церкви Олександр Дорош.

Він щоденно проводить молебень проти військової агресії Росії, а також викладує патрітичні роліки на своєї сторінці у фейсбуці.

Завтра всі збераємося у сквері Театральний (напроти Школи мистецтв).