Дитячий садок № 31 “Мир” “розселяють”

Опубликовано admin - Feb 17

Учора, 16 лютого, виконком прийняв рішення о призупиненні освітнього процесу у дошкільному закладі №31 “Мир”. В садочку вже декілька років продовжується капітальна реконструкція. Новий її етап передбачає ремонт внутрішніх приміщень, замовником яких виступає обласна держадміністрація, яка і контролює їх процес.

Як пояснила на засіданні очільниця управління освіти громади Лариса Мінаєва, на сьогодні ремонтні роботи тривають у правому крилі дитсадка, перейшли до ремонту актового залу і виникла необхідність переходити до іншого крила, як раз там, де знаходяться групи з дітьми. Перевести їх у друге крило неможливо — ремонт там ще триває. Отже, дошкільний заклад не зможе забезпечити одночасно реставрацію і освітній процес. Так що виникла необхідність перевести 146 дошкільнят садочка в інші заклади.

Департамент освяти області звернувся до управляння освіти з проханням звільнити друге крило, щоб встигнути завершити внутрішні роботи до 1 вересня.

Батьки були ознайомлені з тимчасовим призупиненням роботи дитсадка. А 13 дітей з особливими освітніми потребами, які відвідували заклад — або влаштували до інших дошкільних установ, або запропонували такі на вибір батькам тих із них, хто зараз на лікарняному.

До 1 березня персонал ще буде працювати в установі і необхідно підготувати приміщення до ремонту. Деякі співробітники перейшли до інших дошкільних закладів разом зі своїми групами. На вільні місця в інші садки переведуть ще частку колективу, як каже начальниця управлянні освіти — за їх згодою. Інші бажаючи співробітники мають змогу по своїй заяві перейти на дві треті ставки.

Власн. інф.