День пам'яті захисників без влади???

Опубликовано Berezin - Aug 29

Сьогодні, у ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКІВ, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, вся країна з вдячністю згадала загиблих героїв. Саме 29 серпня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом. Тільки за офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти

О 10:00 під час хвилини мовчання було зупинено роботу в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, рух громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів.

Також на знак вшанування пам’яті захисників України о 10:00 було перервано трансляції радіо та телепередач (взагалі були обмежені трансляції розважальних програм).

Всі Державні Прапори України на спорудах органів влади, державних підприємств, установ і організацій було приспущено.

Наша громада також не стояла остронь.

Учні та вчителі Костянтинівського ЗЗСО № 16(селище Червоний) прийняли участь у мітину біля меморіальної дошки Олександра Пономарьова "Навічно в пам’яті". З промовою виступила вчитель початкових класів С.Губанова, яка розповіла чому саме цей день було оголошено Днем пам’яті захисників України. Присутні вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, хвилиною мовчання.

А у сквері афганців було проведено загальноміський меморіальний захід "Схилимо знамена".

Більш ретельний репортаж ви прочитаєте у друкованій "Провінію" вже в цю середу.

Натякнемо, що влада сказала дещо цікаве для місцян по історії боротьби українців під час окупації рашистів у 2014 році.

Чомусь захід проігнорували на 30-річчя Незалежності нагороджені владою незрозуміло за що Ковальов та Єфремов (https://www.facebook.com/vladymyr.berezin/posts/10216573819976927)

Окрім влади, виступали учасники АТО (О.Ткач прочитав свій вірш спеціально для цього моменту складений), представники військомату.

Ось на фотозвіті на сайті міськради "захоплена" робота на заході мобільної групи "Провінції". Колег зі "Знамені індустрії" чогось не побачили :(

А це звіт на сайті Міськради, де, як завжди незрозумілості - звіт на сайті Міськради, але написано тільки про участь працівників музею:)

"...в рамках відзначення Дня пам'яті захисників України...співробітники краєзнавчого музею взяли участь у міському меморіальному заході "Схилимо знамена", що відбувся біля пам'ятного знаку загиблим воїнам АТО...".

 

ТОМУ МИ ВИПРАВЛЯЄМО ЦЮ ПОМИЛКУ І ПИШЕМО, ЩО ВЛАДА ТЕЖ БУЛА!!!

https://konstrada.gov.ua/novini/2927-vidznachennya-dnya-pam-yati-zakhisnikiv-ukrajini

Цей день відзначається в країні щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Вічна пам'ять! Слава Героям! Герої не вмирають! СМЕРТЬ ВОРОГАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

***

Нагадуємо, все відео можна подивіться на youtube-каналі Провінції. Підписуємось та ставимо лайки! :)

Comments

Кажуть, у ці дні у соняхах дзвонили і дзвонили телефони. Кожну хвилину, там, там і ще ось там. До останньої поділки заряду живі шукали своїх мертвих.
Кажуть, хто чув цей хор у нічному полі, вже ніколи не буде таким раніше.
Кажуть, ця мелодія не вгамувалася досі.
І ще кажуть, що не буде ні прощення, ні примирення. Що ми будем ненавиділи до кінця життя, і ненависть нітрохи не обтяжує, а навпаки кріпить.
Тоді багато хто ставив на рінгтони "Ще не вмерла..."