Стратегія розвитку громади - AT THE BEGINNING

Опубликовано Berezin - Jun 07

Щойно у міськвиконкомі закінчилося перше засідання Робочої групи із розробки Стратегії розвитку Костянтинівської міської територіальної громади (МТГ).

Тепер всі засідання у малій залі міськради йдуть, як і у великій, під запис, тому очікуємо повну версію на ютубі.

"Куди буде рухатися наша громада, якою ми хочемо бачити її через 10 років, що треба побудувати, які ресурси використати, повинні ми вирішити нашою Робочою групою", - почав зустріч голова МТГ, керівник групи О.Азаров.

Знову наголосив, що ДОБРОСУСІДСТВО - обов'язковий чинник нашого майбутнього існування.

І знову питна вода стояла тільки у нього...

Олег Анатолійович говорил про розвиток по напрямках діяльності - сільське господарство, медицина, культура, освіта, промисловість.

До речі - тільки один учасник Робочої групи - депутат міськради, керівник "Гласкомерц" І.Колюбаєва мала можливість брати участь у засіданні он-лайн, не виходячи з робочого кабінету.

Мер натякав, що наша Стратегія повинна бути часткою стратегії розвитку області та країни.

Далі слово взяла головний "двигун" групи - начальник відділу економіки та торгівлі Г.Власенко. Вона розповіла про те, чим група буде займатися:

На жаль (може це почулося?), головна робота та опитування в червні буде з представниками бізнесу, керівниками закладів, лідерами громади. А інші? Так хочеться, щоб зі всіма...

На другому засіданні все буде узагальнено, опрацьовано, визначена місія, бачення громади, ідентифіковане коло проблем, що заважають розвитку.

На питання - КУДИ МИ ЙДЕМО?, будуть відповідати вибрані максимум 5 стратегічних цілей (наприклад: розвиток економіки, екологія, інфраструктура) та десь з десяток задач.

По Стратегії (на 7-10 років) буде розроблений план дій на 2022-2024 роки, а потім далі.

Закінчиться все - моніторингом та оцінкою того, що прийняли.

Тішить те, що О.Азаров, все ж таки говорив за всю громаду: "Все залежить від всієї громади. Тільки громада надасть нам поштовх у розвитку...".

Одностайно проголосували за цій ПЛАН-ТАЙМІНГ, а також за те, щоб не закінчувати засідання, а оголосити перерву, а коли буде виконано пункт 1.2 провести другу частину зустрічі.

Повна зала, більше 30 учасників (О.Азаров назвав їх найкращими представниками громади, перелік дамо нижче) - прийшли, відірвалися від роботи і, промовчав й проголосував, пішли.

Але по досвіду проведення таких зустрічей, зазначу - відразу треба було задати всім просте питання - ЯКОЮ ВИ БАЧИТЕ НАШУ ГРОМАДУ ЧЕРЕЗ 7-10 РОКІВ?

Щоб кожен відповів у 2-3 словах. 

Я вже писав у фейсбуці, що бачу її, перш за все, УКРАЇНСЬКОЮ (це принципове - бо тільки так у нас буде і бізнес розвиватися, створюватися робочі місця, тощо), а також ДРУЖНЬОЮ ДО ПРИРОДИ ТА ЛЮДЕЙ.

Може наступного разу вдасться висловитися.

Але все ж я не промовчав. Коли вже почали розходитися - попросив слова, та сказав, що у нас величезна громада і на її теренах багато військових частин. Ясна річ, що через 7-10 років ми б хотіли, щоб був мир, але треба визнати сучасну реальність - без них наша громада не повна.

Тому пропоную одним з напрямків діяльності зробити взаємодію між військовими та мешканцями громади. Треба підіймати авторитет військових у громаді і місцевих мешканців у хлопців, що приїхали звідусіль. Та й можна знайти багато точок дотику. Наприклад, мені працівники нашого хлібозаводу говорили, що возять хліб військовим, але вкрай мало. Треба більше замовлень. Також я особисто бував у частинах з лекцією "Невідома Донеччина", щоб бійці знали в якому унікальному українському краї вони живуть та захищають. З військовими співпрацює краєзнавчий музей, інші заклади культури та освіти. А скільки ще питань, по яким можемо взаємодіяти!

Тому, на мою думку, в цю Робочу групу треба обов'язково включити військового коменданта.

А що Ви думаєте з цього приводу?

Які Ваші пропозиції?

Не стійте осторонь, щоб потім нікого не звинувачувати, а задати питання собі - де був я?

І обов'язково надаєте відповідь на питання - 

 

https://docs.google.com/forms/d/1aax59OQq6A3mCvuIfEbaPmySCgsbRp9Uq7Tv9cXxM18/viewform?edit_requested=true

 

Члени  цієї робочої групи - 

Азаров, Коржиков, Власенко, Андрейко, Бащинский, Березін, Горбунов, Дудзінський, Загурська, Зубахина, Іващенко, Каманов, Колюбаєва, Кульчицький, Лопатіна, Мінаєва, Мирошниченко, Моргунова, Нагінський, Озерна, Остапів, Плахотнік, Полохливець, Руденко, Сівова, Сосницька, Ткач, Удовенко, Шишимарева, Штагер, Щекодина.