Konstantinovka's art-industrial festival TheMostFest is over

Опубликовано admin - Jun 21

MostFest (як його назвати - "бімбовський, фурорний", бо все одно слів не вистачить) завершився! У середу купуйте "Провінцію" та читайте що там було. Коротенький репорт донічної частки фесту.

Перший день - чітко організован, людей було стільки, скільки потрібно (гамаки іноді висвобождалися), поліція, МНС, швидка були завжди поряд. Порадував своєю участю супермаркет ЛЕФАР. Може далі й інші підключаться. До речі - одна з лекторок (серед ніх були, навіть, дівчата з міського архиву) розповіла, як класно Рошен допомагає розвивати культуру та ландшафт міста. Альо - КОНТІ, інші, що стоять осторонь - вивчайте досвід, не слухайте старпьоров!

Найбільш вразив позаплановий виступ (ну, думали, типовий оркестр військової частини) оркест "Едельвейса" (гірсько-штурмової бригади) - від Майкла Джексона до Гоу Ей! Реально всіх зажгли!

Ну і, ясна річ, гурт ПРОМСОНЯ з нашою улюбленцею Софією Пилипенко з електрогитарою та своїми неймовірними піснями.

ДРУЗІ - СОНЦЕ ТА ВІТЕР ВИСУШУВАЛИ ЗАЛИШКИ ДОЩУ ТА РОЗГАНЯЛИ КОМАРІВ.

Другий день (частка лекцій) - лектори з Харкова, Бахмуту, Костянтинівці, Словянську, Мирнограду, Краматорську тощо - розповідали, як відірвати свою жж (жирна ж-па) та покращувати життя навколо.

***

Від організаторів

Можливо ви встигли помітити незвичайне художнє оформлення локацій фестивалю. За цим стоїть архітектурна студія Formografia design studio

Цьогоріч поглинання природою індустріальних руїн Костянтинівки стало помітним ще більше: цехи колишніх заводів заросли кущами і деревами, а промислові дороги радше схожі на стежки в джунглях.

Архітектори Роман Сах і Костянтин Кучабський зі студії Formografia вирішили відійти від важкої індустріальної естетики, залишивши простір для натуральних матеріалів і своєрідної екосистеми, яка склалася в костянтинівській промзоні. Локації фестивалю і головна сцена, наприклад, оздобрені очеретяною рогожкою, яка є якісною альтернативою неекологічним банерам. А в ангарі на Шмідта 20Б можна було зустріти вази для камиша, зроблені з металевих діжок.

Ця взаємодія промислового і природного стала ключовою не тільки для естетичної концепції The Most Fest, а і для фестивалю як такого.

Ми говоримо про ревіталізацію і переосмислення промислового простору в Костянтинівці — не про повернення до насиченого індустріального минулого, а про нові погляди і рішення. В тому числі й архітектурні.