30 років Незалежності - чому стояти осторонь?

Опубликовано Berezin - Jun 24

Сьогодні в міському краєзнавчому музеї зібралися ті, хто пам'ятає те, що було 30 років тому, коли почалася наша Незалежність, хто приймав безпосередню участь у становленні нашої державності, а також місцеві активісти, учасники АТО.

В бурхливій обстановці були обговорені пропозиції по святкуванню 30 років Незалежності України міської владі:

1. На офіційне святкування Дня прапора запросити тих, хто в 1991 році вперше в історії нашого міста встановив державний прапор над гоовною будівлею. Вшанувати їх та використати у заході той самий прапор.

2. Зібрати всі спогади та документи того часу та розмістити в Інтернеті (сайт музею, "Провінції" тощо) та видати друковане видання.

3. Знайти можливісь зробити по тим подіям відеофільм.

4. Привести у належний порядок місця, повязанні з народженням та життям в нашій громаді велетня українського духу, нашого символа Незалежності - Олекси Тихого. Разом з правоохоронцями відкрити на будівлі поліції памятну дошку про те, що тут був О.Тихий(про що керівництву поліції було неоднразово надані підтверджуючі матеріали та погоджений з краєзнавцями та родичами Олексія Івановича текст дошки.

Також було озвучено богато інших пропозицій - про перейменуваня вулиці на честь загиблого в цій війні героя Сергія Ісаєва, відзначення інших загиблих героїв (і не загиблих), відзначення нашого земляка, який зробив вагомий внесок у справу Незалежності Василя Суярко (https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83%D1%8F%D1%80%D0%BA%D0%BE_%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D1%8C_%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0…), 

щось зробити з "прапором Сергія Ісаєва", який побратими та друзі героя вивішують на будівлі колишньої 7 школи (це було його прижиттєве бажання), та який постійно руйнується і його важко видновлювати (монтажні роботи на висоті),

зробити памятний знак на честь перших поселень в нашому краї запоріжських козаків та ін.

Разом з керівництвом музею ці пропозиції будуть працьовани та подані до міської влади.

Головне - треба обовязково залучати до розробки планів національно-патріотичних заходів тих, хто творив історію нашї держави та творить зараз на фронті.

Всі небайдужі - залучайтеся!